enola 13.12.2022 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Dzień dobry, jak wyregulować takie zawiasy. Drzwi słabo przylegają do ościeżnicy. Stara uszczelka została wymieniona. Nie mogę znaleźć taki zawiasów w internecie. Z góry dziękuję za pomoc Zawias górny Zawias środkowy Zawias dolny Edytowane 13 Grudnia 2022 przez enola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.12.2022 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Instrukcje regulacji tych drzwi znajdziesz na portalach azjatyckich. Ew. szukaj pod hasłem "regulacja drzwi chińskich". Nie operuję w tym segmencie, ale wygląda na to, że /chyba/ trzeba poluzować śruby środkowe, a potem /na pewno - śruby skrajne. Gdy się uniesie skrzydło zawias bliżej ościeżnicy trzeba dokręcić śruby. Z tym, że - zawiasy skrajne masz mniej więcej w pozycji neutralnej, ale środkowy dociśnięty na maksa. Ciekawe, z czego to wynika? Pewnie odpowiedź da przyłożenie poziomicy. Tyle na temat zawiasów. Docisk skrzydła można także wyregulować na zaczepie zamka, ale obawiam się, że nie w tych drzwiach. To po prostu słaby produkt i mimo iż wygląda na nowy nie wróżę mu powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enola 14.12.2022 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.12.2022 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Jak dla mnie skrajnymi górnymi i dolnymi śrubami w zawiasach trzeba luzować aby móc lekko dosunąć skrzydło do ościeżnicy. Tyle mogę domniemać z obrazka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts