akinx7 14.12.2022 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Cześć, mieszkam w nowym bloku i chciałem założyć sterownik wifi do rolet zewnętrznych lecz mam jeden problem... Wszystkie które przeglądam w internecie potrzebują 4 kabli niestety w moich manualnych przełącznikach deweloper zastosował 3 przewody w 4 przełącznikach a w jednym są juz poprawnie 4 kable przeglądam internet już drugi dzień bez rezultatu, prosze o pomoc. Niestety nie mam już możliwości aby doprowadzić 4 kabel. Tak jest w 4 przełącznikach W jednym jest tylko poprawnie czyli tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 16.12.2022 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2022 CzescSprawdź co tam na tych przewodach jest i na wyjściach z przełącznków. Może deweloper poprowadził N i PE do wszystkich rolet, a do włącznikow tylko L, które podaje na 1 lub 2 przewód i po taniości zastosował standardowy kabel 3 przewodowy o standardowych kolorach bez żadnych oznaczeń. Jeśli tak jest, to brak N powoduje problem, bo włącznika smart nie będziesz miał jak zasilić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts