jaceksob 02.01.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 witam wszystkich w tym nowym 2005 roku! mam maly problem - chce niebawem poczynic pierwsze zakupy materialow budowlanych w tym cegly. zdecydowalem sie ze bede budowal swoj domek z pustaka max. 220 z Hadykowki ( to sciany nos. zew. ) naromiast sciany nos. wew. z pustaka U-220 rowniez tego producenta. rozpoczolem wiec wyliczenia. o ile z parterem nie bylo problemu o tyle na poddaszu jakos sie zamotalem. nie wiem bardzo jak sie zabroc za liczenie ilosci jesli chodzi o skosy(chodzi o sciany nosne zew.) projektany podaje orientacyje zapotrzebowanie na materialy ale wedlug mnie to duzo za duzo. nie chce wtapiac kasy na zapas a teraz ceny materialow sa dosc niskie. czy ktos wprawiony moglby rzucic okiem na rys. poddasz i stwierdzic czy 139 m 2 na sciany nos. wew. to nie za duzo???????prosze o pomoc i z gory dziekuje http://www.mtmstyl.com.pl/projects/egzokaz/boston_2_s.pdf link do rysunkow szczegolowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaceksob 02.01.2005 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 sorki - chodzi mi o sciany nosne wew. na poddaszu nie o zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia67 17.01.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Witaj Jacek.No jest fajnie. Mieszkasz niedaleko mnie, budujesz z pustaków tych samych co ja i do tego masz projekt z tej samej firmy co ja. Tylko , że ja zdecydowałam się na budowę Bolera. Mnie wyliczył architekt ile jakich pustaków mam kupić. Sama gdy wyliczałam wyszło mi podobnie. W projekcie znalazłam powieszchnię ścian zewnętrznych i powieszchnię ścien wewnętrznych i pomnożyłam to przez 22, bo tyle wchodzi pustaków na metr kwadratowy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolcia67 17.01.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Jacek szczegóły o które pytałeś na temat bloczków wysłałam Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 17.01.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2005 Pamiętajcie aby licząc brać poprawki na wieńce, rdzenie, kanały wentylacyjne itp. Ja nie wziąłem i w efekcie dwie palety i 8 pustaków U-220 stoi pod płotem.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts