Gerald9305 17.12.2022 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2022 Witam, proszę o radę doświadczonych kolegów jak naprawić nieestetyczne mikropęknięcia tynku gipsowego, które uwidoczniły się po pierwszym malowaniu (po czasie). Tynki zostały zakończone w lipcu, w drugiej połowie września pomalowałem je gruntem, farba gruntującą i pierwsza warstwą farby lateksowej - wszystko agregatem natryskowym. Na świeżo pomalowanych powierzchniach widać było sporo przebić w kształcie rys, większość jest niewidoczna po wyschnięciu, ale pozostało dalej sporo takich o grubości włosa tzw. Pajączków. Słyszałem o farbie załamującej która powinna te mikrospekania scalić tak aby finalna warstwa farby je zakryła, ale mimo wszystko kto pyta nie błędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 19.12.2022 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 jest u mnie kilka miejsc takich i są takie gdzie jak się popuka palcem to słychać jakby były puste miejsca pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerald9305 19.12.2022 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 U mnie na ucho wszystko z tynkiem Ok, nie znalazłem miejsc gdzie by sie odspajał od muru. Niektóre pęknięcia zacząłem traktować szpachelką i są one bardzo płytkie praktycznie powierzchniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts