Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGD - jaka firme polecacie

akinom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wg mnie najgorszy z ww jest Zanussi i Amica. Najlepsze chyba AEG. Do Electrolux troche sie zrazilam, bo moja 4-letnia zmywarka wczoraj zaczela wydawac dziwne odglosy. Whirlpool ma niby kiepska opinie, ale u mnie lodowka dzial bez zarzutu. Chyba obecnie nie ma wielkich roznic miedzy sprzetem roznych firm, jesli jest z tej samej polki cenowej.'

Pozdrawiam

Czy faktycznie widzicie istotne różnice między AEG i Electroluxem? Waham się, ale to jest ta sama firma, podobne modele mają identyczne parametry, nawet rozwiązania - np. pralki ładowane od góry mają ten otwór wyłożony takim miękkim plastikiem - identyczny w odpowiadających sobie modelach Aeg i Electro. Dla mnie różnią się obudową, wizerunkiem marki i ceną, ale czy warto płacić więcej za samą markę? Napiszcie - czy widzicie istotne różnice w użytkowaniu, pls. Grupa ma też markę Zanussi, ale ona z definicji jest tańsza. Ale czy gorsza? Skoro Gorenje jest dostawcą Boscha, to czy te wszystkie rozróżnienia na marki mają jeszcze sens?

...czy te wszystkie rozróżnienia na marki mają jeszcze sens?

Hmm... tez sie zastanawiam. Slyszalam, ze agregaty do lodowek produkuje jedna fabryka w Europie a gdzies z tej samej tasmy schodza najpierw zmywarki jednej firmy, potem drugiej itd.

Ja kupilam Boscha i Siemensa liczac troche na tzw. niemiecka solidnosc... (? )Zobaczymy za pare lat. Na razie minelo 5 miesiecy i oprocz beznadziejnego okapu z reszty sprzetow jestem zadowolona, aczkolwiek nic nie jest bez wad. Np.

Chlodzarko-zamrazarka ma tak male przegrodki na sloiczki na drzwiach gornej komory, ze polskie sloiczki nie wlaza. W dolnej komorze (chlodziarka w postaci szuflady) natomiast, szuflade dzieli na pol metalowy palak, ktorego nie mozna (nie umiem?) usunac. Powstaja w ten sposob dwie czesci kazda o szerokosc 1.5 (poltora) puszki z piwem czy butelki z napojem, tak, ze zamiast wejsc 3 na szerokosc wchodza 2. Nie wiem czy to zabezpieczenie przez przeladowaniem czy trzeba jednak sie bardzo mocno zaprzec i palak usunac.

Plyta ceramiczna - Pole poszerzane jest tak blisko swojego sasiada, ze jesli jednoczesnie chce uzywac patelni i garnka to albo garnek stoi zsuniety z pola albo patelnia. Wszystkie plyty tak maja czy trzeba gary zmieniac na takie co sie w ogole nie roszerzaja ku gorze?

Zmywarka - fajna i cichutka, tyle, ze pomimo klasy AAA suszenie ma na B. No chyba, ze jednak klasa A oznacza, ze z garow moze kapac woda.

Do piekarnika przyczepic sie nie mam o co :)

Okap - koszmarna beznadzieja :)

pozdrawiam

Maruda :)

mamy Candy "dwa w jednym" : kuchnię elektryczną ze zmywarką i jestem b. zadowolona :) na potrzeby trzyosobowej rodziny + nieduża kuchnia sprawdza się świetnie

facet, który ją instalował ( zdaje się, że nie z serwisu :-? ) twierdzi, że są niezniszczalne :wink:

co do ceny to nie wiem, bo to prezent był :D - to jak mam być niezadowolona :lol:

m.

mamy Candy "dwa w jednym" : kuchnię elektryczną ze zmywarką i jestem b. zadowolona :) na potrzeby trzyosobowej rodziny + nieduża kuchnia sprawdza się świetnie

facet, który ją instalował ( zdaje się, że nie z serwisu :-? ) twierdzi, że są niezniszczalne :wink:

co do ceny to nie wiem, bo to prezent był :D - to jak mam być niezadowolona :lol:

m.

Fajna rzecz, zwłaszcza dla niedużych kuchni.

Koleżanka ma taką i robi wrażenie

Fajna rzecz, zwłaszcza dla niedużych kuchni.

Koleżanka ma taką i robi wrażenie

:D

piekarnik trochę przy- mały, ale co tam :lol:

acha, "instalator" wspominał, że jedyne co siada w tych modelach, to grzałka w zmywarce, ale po 10 latach :wink: eksploatacji to - mam nadzieję :) - rodzina się powiększy i kupię sobie nową :p

m.

byliśmy dzis w mega avans i wybralismy Whirpoola - plyte ceramiczna, piekarnik i mikrofale. Do tego wszystkiego okap Electrolux.

Chcielismy piekarnij Gorenje, ale nie roba mikro ( a w jednym ciagu chcemy jedna firme, aby nie bylo za pstrokato).

Mam nadzieje, ze beda sie dobrze sprawowały.

Piekarnik

http://maximedia.pl/add/xpw.php?cat=piekarniki&prd=whirlpool_akz_472_ix_b1

Mikro

http://www.agdrtv.com/add/xmodp.php?cat=kuchenki_zabudowy&prd=whirlpool_amw_480_01_ix

płyta

http://www.agdrtv.com/add/xmodp.php?cat=gazowe_zabudowy&prd=whirlpool_akm_441_nb

byliśmy dzis w mega avans i wybralismy Whirpoola - plyte ceramiczna, piekarnik i mikrofale. Do tego wszystkiego okap Electrolux.

Chcielismy piekarnij Gorenje, ale nie roba mikro ( a w jednym ciagu chcemy jedna firme, aby nie bylo za pstrokato).

Mam nadzieje, ze beda sie dobrze sprawowały.

akinom :) a lodówka ????

właśnie szukam - a trwa "zjazd cenowy" :wink: i radam zasięgnąć opini o sprzęcie :)

zależy mi chłodziarko - zamrażarce lub lodówce z dużyyym zamrażalnikiem, który jest na dole :roll:

no i nie zbyt wielka ma być ( tak 150 - 160 cm)

co polecacie ??? - ( to do innych :) )

monik