Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGD - jaka firme polecacie

akinom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wg mnie najgorszy z ww jest Zanussi i Amica. Najlepsze chyba AEG. Do Electrolux troche sie zrazilam, bo moja 4-letnia zmywarka wczoraj zaczela wydawac dziwne odglosy. Whirlpool ma niby kiepska opinie, ale u mnie lodowka dzial bez zarzutu. Chyba obecnie nie ma wielkich roznic miedzy sprzetem roznych firm, jesli jest z tej samej polki cenowej.'

Pozdrawiam

Czy faktycznie widzicie istotne różnice między AEG i Electroluxem? Waham się, ale to jest ta sama firma, podobne modele mają identyczne parametry, nawet rozwiązania - np. pralki ładowane od góry mają ten otwór wyłożony takim miękkim plastikiem - identyczny w odpowiadających sobie modelach Aeg i Electro. Dla mnie różnią się obudową, wizerunkiem marki i ceną, ale czy warto płacić więcej za samą markę? Napiszcie - czy widzicie istotne różnice w użytkowaniu, pls. Grupa ma też markę Zanussi, ale ona z definicji jest tańsza. Ale czy gorsza? Skoro Gorenje jest dostawcą Boscha, to czy te wszystkie rozróżnienia na marki mają jeszcze sens?

joxanna napisał:
...czy te wszystkie rozróżnienia na marki mają jeszcze sens?

Hmm... tez sie zastanawiam. Slyszalam, ze agregaty do lodowek produkuje jedna fabryka w Europie a gdzies z tej samej tasmy schodza najpierw zmywarki jednej firmy, potem drugiej itd.

Ja kupilam Boscha i Siemensa liczac troche na tzw. niemiecka solidnosc... (? )Zobaczymy za pare lat. Na razie minelo 5 miesiecy i oprocz beznadziejnego okapu z reszty sprzetow jestem zadowolona, aczkolwiek nic nie jest bez wad. Np.

Chlodzarko-zamrazarka ma tak male przegrodki na sloiczki na drzwiach gornej komory, ze polskie sloiczki nie wlaza. W dolnej komorze (chlodziarka w postaci szuflady) natomiast, szuflade dzieli na pol metalowy palak, ktorego nie mozna (nie umiem?) usunac. Powstaja w ten sposob dwie czesci kazda o szerokosc 1.5 (poltora) puszki z piwem czy butelki z napojem, tak, ze zamiast wejsc 3 na szerokosc wchodza 2. Nie wiem czy to zabezpieczenie przez przeladowaniem czy trzeba jednak sie bardzo mocno zaprzec i palak usunac.

Plyta ceramiczna - Pole poszerzane jest tak blisko swojego sasiada, ze jesli jednoczesnie chce uzywac patelni i garnka to albo garnek stoi zsuniety z pola albo patelnia. Wszystkie plyty tak maja czy trzeba gary zmieniac na takie co sie w ogole nie roszerzaja ku gorze?

Zmywarka - fajna i cichutka, tyle, ze pomimo klasy AAA suszenie ma na B. No chyba, ze jednak klasa A oznacza, ze z garow moze kapac woda.

Do piekarnika przyczepic sie nie mam o co :)

Okap - koszmarna beznadzieja :)

pozdrawiam

Maruda :)

mamy Candy "dwa w jednym" : kuchnię elektryczną ze zmywarką i jestem b. zadowolona :) na potrzeby trzyosobowej rodziny + nieduża kuchnia sprawdza się świetnie

facet, który ją instalował ( zdaje się, że nie z serwisu :-? ) twierdzi, że są niezniszczalne :wink:

co do ceny to nie wiem, bo to prezent był :D - to jak mam być niezadowolona :lol:

m.

paprotka napisał:
mamy Candy "dwa w jednym" : kuchnię elektryczną ze zmywarką i jestem b. zadowolona :) na potrzeby trzyosobowej rodziny + nieduża kuchnia sprawdza się świetnie

facet, który ją instalował ( zdaje się, że nie z serwisu :-? ) twierdzi, że są niezniszczalne :wink:

co do ceny to nie wiem, bo to prezent był :D - to jak mam być niezadowolona :lol:

m.

Fajna rzecz, zwłaszcza dla niedużych kuchni.

Koleżanka ma taką i robi wrażenie

Bard13 napisał:

Fajna rzecz, zwłaszcza dla niedużych kuchni.

Koleżanka ma taką i robi wrażenie

:D

piekarnik trochę przy- mały, ale co tam :lol:

acha, "instalator" wspominał, że jedyne co siada w tych modelach, to grzałka w zmywarce, ale po 10 latach :wink: eksploatacji to - mam nadzieję :) - rodzina się powiększy i kupię sobie nową :p

m.

byliśmy dzis w mega avans i wybralismy Whirpoola - plyte ceramiczna, piekarnik i mikrofale. Do tego wszystkiego okap Electrolux.

Chcielismy piekarnij Gorenje, ale nie roba mikro ( a w jednym ciagu chcemy jedna firme, aby nie bylo za pstrokato).

Mam nadzieje, ze beda sie dobrze sprawowały.

Piekarnik

http://maximedia.pl/add/xpw.php?cat=piekarniki&prd=whirlpool_akz_472_ix_b1

Mikro

http://www.agdrtv.com/add/xmodp.php?cat=kuchenki_zabudowy&prd=whirlpool_amw_480_01_ix

płyta

http://www.agdrtv.com/add/xmodp.php?cat=gazowe_zabudowy&prd=whirlpool_akm_441_nb

akinom napisał:
byliśmy dzis w mega avans i wybralismy Whirpoola - plyte ceramiczna, piekarnik i mikrofale. Do tego wszystkiego okap Electrolux.

Chcielismy piekarnij Gorenje, ale nie roba mikro ( a w jednym ciagu chcemy jedna firme, aby nie bylo za pstrokato).

Mam nadzieje, ze beda sie dobrze sprawowały.

akinom :) a lodówka ????

właśnie szukam - a trwa "zjazd cenowy" :wink: i radam zasięgnąć opini o sprzęcie :)

zależy mi chłodziarko - zamrażarce lub lodówce z dużyyym zamrażalnikiem, który jest na dole :roll:

no i nie zbyt wielka ma być ( tak 150 - 160 cm)

co polecacie ??? - ( to do innych :) )

monik