Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

AGD - jaka firme polecacie

akinom

Recommended Posts

A co jest bardziej praktyczne - piekarnik z wózkiem, czy z prowadnicami teleskopowymi?

A może to są zupełnie zbędne bajery i szkoda na nie pieniędzy?

Modele z wózkiem są pewnie praktyczniejsze, ale chyba trochę droższe i nie każda firma ma je w swojej ofercie. My najprawdopodobniej wybierzemy Amicę z prowadnicami teleskopowymi - dla mnie zbędnym bajerem jest np termosonda :roll: :wink: ale prowadnice przydają się na pewno :D

Pozdrawiam !!

• Odpowiedzi 102
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kiwal, a jakie maja ceny? Mógłbyś mi wysłać na maila i gdzie się zamawia ich sprzęt?

Idzie. Musisz popytać po sklepach bo w niektórych już są.

Wg mnie jako nowa marka maja niskie ceny w tej chwili zeby zdobyć troche rynku.

Przejrzyj katalog na www i cenniki.

Pozrawiam

A co jest bardziej praktyczne - piekarnik z wózkiem, czy z prowadnicami teleskopowymi?

A może to są zupełnie zbędne bajery i szkoda na nie pieniędzy?

Ja mam Bosha z wózkiem i moja żona mówi, że nie zamieniła by się na inny. Faktycznie wyjmowanie czegokolwiek jest znacznie praktyczniejsze i wygodniejsze bo nie trzeba przyklękać po prostu chwyta się wszystko z góry.

Mankamentem jest, że oferta tego typu piekarników jest bardzo ograniczona - większość to prowadnice. No i są trochę droższe.

Soniczko!

Sprawdź koniecznie jaka dostepność serwisu!

Czy naprawiają w Krakowie, skąd mają części, itd.

Pozdrawiam cieplutko

Aishan

Aishan, najpierw sprawdziłam ceny i są trochę wysokie, więc dalej sprawdzać nie ma sensu, ale dzięki za uwagę.

Pozdrawiam serdecznie :D

P. S. Mieszkacie?

SzymonT,

a jak z dostępem do wózka? Jak pieczesz coś na dwóch poziomach, to jak się dostajesz do tego co jest niżej?

Z prowadnicami nie ma problemu, ale przy wózku nie umiem sobie wyobrazić :-? .

SzymonT,

a jak z dostępem do wózka? Jak pieczesz coś na dwóch poziomach, to jak się dostajesz do tego co jest niżej?

No tu faktycznie masz rację jest na odmianę problem. Jedyna możliwość to zdjęcie tego co jest na górze. Coś za coś więc. Przyznam się szczerze, że pieczenia na dwóch poziomach żona jeszcze nie praktykowała więc nie miała kiedy narzekać :-)

SzymonT,

No tu faktycznie masz rację jest na odmianę problem. Jedyna możliwość to zdjęcie tego co jest na górze. Coś za coś więc. Przyznam się szczerze, że pieczenia na dwóch poziomach żona jeszcze nie praktykowała więc nie miała kiedy narzekać :-)

Dzięki :D , ale chyba jednak wolę prowadnice.

jeśli mogę coś podpowiedzieć odnośnie wyboru lodówki to to ,że niezwykle polecam komorę chłodniczą CTC do przechowywania mięsa i ryb ,sera ,wędliny .....Jestem zaskoczona ,że tak mało sie mówi o tej szufladzie -jest w niej cieplej niż w zamrażarce ale chłodniej niż w lodówce .Bardzo długo można w niej przechowywać wędliny i świeże mięso .

http://whirlpool.com.pl/pub/img/large/ART_481.jpg

to ta szuflada nad pojemnikami z owocami :D

Warto mieć taką komorę .....bardzo polecam . My nazywamy ją piwnicą :D

Ew-ka zaintrygowałąś mnie tą "piwnicą" w lodówce :wink: czy każda firma oferuje dostępnośc tej komory?? czy tylko wybrane?? lodóweczka na zdjęciu jakiej jest firmy?? aa i czy za ten bajer duzo wiecej sie płaci??

• 1 month później...
A czemu się cieszysz, że nie kupiłaś Boscha? Czy coś z nim nie tak? W sumie to teraz się nie dowiesz, a może był dużo lepszy? ;-)

bo wydałabym sporo więcej kasy a moi znajomi kupili i narzekaja że na przykład zmywarka bosha, funkiel nówka jest gorsza od ich starej zmywarki tez boshowskiej, ponoc podzespoły robione sa w chinach (jak wszystko teraz) i to juz niestety nie to samo 8)

Pozstałe sprzety sa tez ekstra, prowadznice teleskopowe wcale by się az tak nie przydały, a dzieki temu miałam kase na inne rzeczy ;)

A co powiecie o agd Teka. Dostałam ofertę ze sklepu internetowego

piekarnik TEka HA850, Mikrofala TEKA TMW 202BIs, Płyta TEKA TR620.

ja kupilam piekarnik TEKI HR 700 retro i płyte gazową, teraz przymierzam się do lodówki, okapu i zlewozmywaka, ceny mają bardzo konkurencyjne i firma solidna :D polecam szczerze...w rodzinie sprawdzony !!

A ja troche na temat Aristona.

Z lodówki, kuchenki, piekarnika jestesmy zadowoleni, po roku zero problemów.

Natomiast okap i pralka tragedia!!! Do pralki serwis przyjezdzał 4 krotnie gdy np. sama w czasie prania wyjezdzała z zabudowy (oczywiscie posadowienie itp prawidłowe), serwisant sam stwierdził ze amortyzatory są beznadziejne i robił jakies własne rozwiązania z zardzewiałych srubek. W sumie pomogło. Okap natomiast w czasie pracy tak buczy że chce łeb rozerwac od niskich dzwięków ale ponoć "tak ma byc".

Ogólnie drugi raz Aristona nie kupie.

Witam,

Najpier doswiadczenia. Mam pralke Bosch - dziala 6 lat (a uzywana intensywnie maluch w domu), cicha. Problemy: dwie "usterki" :o : skarpeta rozmiar 20 zatkała odpływ, i drut z fiszbiny (zona wlozyla przez jakoby pomylke) rysowal beden. Bosch przeprowadza sie z nami do nowego domu. Jedyny problem jest taki, iż naprawy tzw. chalupnicze (znajomy) sa trudne bo pralka posiada "komputer" ;-) Acha, i strasznie brudzi sie pojemnik na proszek i plyn, zostaje taki mazisty osad - nie wiem czy plastik zly czy to urok wszystkich pralek...

Amicka lodowka - nieporozumienie. Dwie wymiany na nowa; obecna wydaje pomruki jak miso w styczniu...

Piekarnik Amica OK - wyprowadza sie z nami. Plyta gazowa Amica OK - nie wyprowadza sie bo bedziemu miec elektryczna.

Okap Amica - glosny, malo wydajny - zostaje.

Analizujac sprzet do nowego domu "zaskoczylem sie" FAGORem - to sa chyba najcichsze urzadzenia w rosadnej cene (mamy otwarta kuchnie). A okapy maja chyba najlepsze (dB, sila wyciagu, design). Myslalem o takiej kombinacji: zmywarka 1-LF-073IT (2180); Okap 5 CFB-100 X Isla Inox 100cm (2620); Płyta 2 VFT 211 X (1340). Sprzed paru lat dośc żle kojarza Mastecooka (Wrozamet). A przecie oni sa rodzinna ;-) Bede dzwieczny za wszelkie uwagi i Wasze przemyslenia.

Pozdrawiam