Wojtek62 10.01.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 electrolux - 5lat chodzi bez zarzutu, do nowej kuchni też kupię electroluxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.01.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 amber hmm...sprawdziłam raz jeszcze.....napewno takową mam:) to jest ich najnowszy model...przynajmniej takim był do grudnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 11.01.2005 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 dzięki Teska, sprawdzę jeszcze w sklepach.Pozdr. Amber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amber 11.01.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 dzięki Teska, sprawdzę jeszcze w sklepach.Pozdr. Amber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 19.01.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Zmywarkę mam Boscha, bezawaryjnie chodzi od 12 lat.Do nowego domu nastawiam się głównie na sprzęt tej firmy.pozdrawiamEdzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 20.01.2005 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 W grudniu kupiliśmy Gorenje: płyta gazowa, piekarnik, lodówka + okap Teka. Płyta jest OK (palnik z potrójną koroną), piekarnik super (szczególnie prowadnice teleskopowe), lodówka trochę głośno chodzi (pewnie dlatego, że stoi osobno). Zastanawiałem się również nad Boschem, ale odpadł przez beznadziejne płyty gazowe - aby zapalić trzeba przekręcić kurek oraz nacisnąć osobny przycisk !! Najgorszy z tego jest okap - kupiłem dla marki, a zraziłem się jak na największym g... Od 2 tygodni mamy pralkę Elektroluksa EWF 1010 - Pierze super, ale jak dla mnie też trochę za głośna ( np w porównaniu do LG). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 20.01.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 piekarnik Whirlpool AKZ-472 IX mikrofala Whirlpool AMW-480 01 IX płyta WHIRLPOOL AKM-441 NB Pytanko: czy ta płyta się nie rysuje oraz czy garnki stoją na niej stabilnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiKz 20.01.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Teściowa ma 8-letnię zmywarkę Boscha. Program którego się używa działa zez zarzutu, natomiast przed świętami zauważyła, że dwa inne programy (niższa temp.) nie działają w ogóle ;( Ja od kilku dni używam płyty gazowej i okapu Amica, na razie działają ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.01.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Teściowa ma 8-letnię zmywarkę Boscha. Program którego się używa działa zez zarzutu, natomiast przed świętami zauważyła, że dwa inne programy (niższa temp.) nie działają w ogóle ;( Ja od kilku dni używam płyty gazowej i okapu Amica, na razie działają ok. No i zapeszyłam . Działają mi wszystkie programy, tylko chyba poszła jakaś uszczelka, bo dziś rano zauważyłam wodę w zmywarce... pozdrawiam Edzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiKz 20.01.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Teściowa ma 8-letnię zmywarkę Boscha. Program którego się używa działa zez zarzutu, natomiast przed świętami zauważyła, że dwa inne programy (niższa temp.) nie działają w ogóle ;( Ja od kilku dni używam płyty gazowej i okapu Amica, na razie działają ok. No i zapeszyłam . Działają mi wszystkie programy, tylko chyba poszła jakaś uszczelka, bo dziś rano zauważyłam wodę w zmywarce... pozdrawiam Edzia Kurcze Mój narzeczony śmieje się, że ma zmywarkę kasik'82, myje dobrze, tylko jest przy tym dość głośna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 20.01.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Ja używam pralki, lodówki, mikrofali - WhirpoolaPłytę elektryczną i piekarnik - Gorenje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 20.01.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 U mnie króluje Electrolux. Po pół roku intensywnego użytkowania płyty elektrycznej, piekarnika, okapu i lodówki jestem bardzo zadowolona i z czystym sumieniem mogę polecać tę firmę innym. A pralka polar, seria AA. Jak dla mnie super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.01.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Kurcze Mój narzeczony śmieje się, że ma zmywarkę kasik'82, myje dobrze, tylko jest przy tym dość głośna Dobre Kasiu Masz szczęście, że nie dodał, że jest droga w utrzymaniu . U nas zmywarka pojawiła sie, kiedy po wychowawczym zdecydowałam się wrócić do pracy. Nastąpił nowy podział obowiązków, zmywanie padło na męża stąd i ten zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 20.01.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 xawi czy możesz napisać coś więcej o tym sprzęcie gorenie.To jest jaki model i ile kosztuje. Ja słyszałam bardzo bobrą opinię o tym sprzęcie.Tak ok. 8 lat temu,kupowałam automat. Wtedy miałam więcej chęci i chodziłam pytałam porównywałam,dzwoniłam nawet do serwisu i pytałam o sprawy związane z naprawami. Też dobrze wypowiadali się na temat tej firmy.Już 8 lat i jest dobrze.Teraz zamierzam kupić chłodziarko-zamrażąrkę wolnostojąco,metalową/ model z 3 dużymi szufladami zamrażarki/,płytę kuchenną gazową, piekarnik elektryczny,i mikrofalę no i okap. Nie mam czasu na łażenie po sklepach porównywanie cen. Zabieram się za remont i dużo jest tego więc jak możęsz napisz mi model i cenę to poprostu kupię taki sam i już. W końcu sama i tak nie wymyślę.Wolę podeprzeć się twoją opionią niż bardziej lub mniej zadowolonej pani w sklepie.Ktoś mi mówił,że dobry sprzęt to arston.Sama nie mam doświadczenia.W domu mam ardo i do bani wszystko się psuje do wymiany. Naprawy kosztują horendalne kwoty.Więc wolę kupić nowy. Ale żeby pochodził dłużej niż 8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 20.01.2005 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 z moich dłuuugich badań rynku i opinii konsumentów, sprzedawców, tudzież serwisantów powiem co ustaliłem w segmencie średnim: 1. Ariston - serwis do bani. 2. Hoower - sprzęt OK - serwis B.D. 3. Amika - do bani. 4. Bosch - Siemens - OK ale nie ten z Polski (Łódź) - Drogi. 5. Whirlpool - OK (robią w Łodzi). 6. Indesit - Włoskie z niższej półki aczkolwiek coraz lepsze. 7. Ardo - j.w. (negatywne opinie użytkowników) 8. Electrolux - Bardzo OK - grupa AEG - pomimo tego że włoski (gorszy jest z Rumunii). 9. Zanussi - grupa Electrolux - najniższa półka. 10. Polar - opinie skrajnie różne (osobiście popieram co Polskie). 11 LG - sprzęt który posiadam szwankuje. 12. Mastercook - omijać. 13. Gorenje - Słowenja - produkują dla Bosch-Siemens - Sprzęt OK - współczynnik cena/jakość najlepszy. Dodatkowo ustaliłem że nowe pralki Gorenje pomimo, że bardzo nowoczesne to głośne-dlatego wybrałem Electrolux EWF 1010 1000obr, Klasa AAC - ale też ją słychać . Do dyspozycji miałem tylko 5000zł. mój wybór: http://www.megamedia.pl/agd-do-zabudowy-piekarniki/gorenje-b-7470-e.php bardzo szybko się nagrzewa, mnóstwo opcji, prowadnice teleskopowe, pełno blach i ruszt, ma dziwne mycie. http://www.megamedia.pl/agd-do-zabudowy-plyty-gazowe/gorenje-gms-66-e.php Fajny palnik z 3 płomieniami, łatwo się zapala, średnio się czyści, wystarczająco miejsca. http://www.megamedia.pl/agd-wolnostojace-chlodziarko-zamrazarki/gorenje-rk-4295-e.php Super wygląd, fajowe półki, trochę głośna praca. Klasa AA http://www.megamedia.pl/agd-do-zabudowy-okapy/teka-db-90.php po zamontowaniu od razu się popsuł - spadło zabezpieczenie łożyska na wirniku silnika i potwornie wyło. Beznadziejna blachownica. Tak jak mówię: z uwagi na moją budowę systemem gospodarczym wybierałem produkty które mi posłużą oraz oferują najwięcej za przystępną cenę. Nie zraziłęm się brakiem sprzętu w okolicy. Kupiłem w internecie - wyszło taniej o tyle, że piekarnik mam za free. Gwarancja podbita, z serwisem nie ma problemu (dzwoniłem) P.S. spostrzeżenia może i subiektywne, ale szczere. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 20.01.2005 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 byliśmy dzis w mega avans i wybralismy Whirpoola - plyte ceramiczna, piekarnik i mikrofale. Do tego wszystkiego okap Electrolux. Chcielismy piekarnij Gorenje, ale nie roba mikro ( a w jednym ciagu chcemy jedna firme, aby nie bylo za pstrokato). Mam nadzieje, ze beda sie dobrze sprawowały. akinom a lodówka ???? właśnie szukam - a trwa "zjazd cenowy" i radam zasięgnąć opini o sprzęcie zależy mi chłodziarko - zamrażarce lub lodówce z dużyyym zamrażalnikiem, który jest na dole no i nie zbyt wielka ma być ( tak 150 - 160 cm) co polecacie ??? - ( to do innych ) monik a lodówkę wybraliśmy LG taki model: http://www.agdrtv.com/lodowki/lg_gr_459_qlqa.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 20.01.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 1. Ariston - serwis do bani. 2. Hoower - sprzęt OK - serwis B.D. 3. Amika - do bani. 4. Bosch - Siemens - OK ale nie ten z Polski (Łódź) - Drogi. 5. Whirlpool - OK (robią w Łodzi). 6. Indesit - Włoskie z niższej półki aczkolwiek coraz lepsze. 7. Ardo - j.w. (negatywne opinie użytkowników) 8. Electrolux - Bardzo OK - grupa AEG - pomimo tego że włoski (gorszy jest z Rumunii). 9. Zanussi - grupa Electrolux - najniższa półka. 10. Polar - opinie skrajnie różne (osobiście popieram co Polskie). 11 LG - sprzęt który posiadam szwankuje. 12. Mastercook - omijać. 13. Gorenje - Słowenja - produkują dla Bosch-Siemens - Sprzęt OK - współczynnik cena/jakość najlepszy. 1) i 6) Firma Indesit i Ariston to jedna firma właściciel jest włoch Merloni, przedstawiciel na Polskę jest firma Wika, Indesity są po prostu Aristonami dla ubogich i miały być głównie przeznaczone na rynek wschodni, a zachodni rynek miały iść pod nazwą Ariston. W tych firmach można przedłużyć za dodatkową opłatą gwarancję (Wiza) nawet do 5lat (nie wiem czy na cały asortyment). Serwis jest dobrze rozwinięty z bogatą listą punktów (to duży plus), mam też zastrzeżenia do jego działania, ale do większości serwisów mam zastrzeżenia. 5) i 10), wiadomo iż właścicielem Polara jest Whirpool, niby polskie ale produkcja pralek już chyba w Słowacji, co ciekawe biorąc np. model pralki Whirpoola i Polara, mam często to samo, zaglądam tam, a tam ten sam bęben (numery produkcyjne się zgadzają), ta sama obudowa (poza panelem) itd...,ta sama gwarancja, tylko różna jej długość, za bęben w Whirpool'u dają 7 lat gwarancji, za Polara 2 lata, jakość Polara jednak się poprawiła, bo było źle, teraz można polecać. 7) Ardo, można by opowiadanie napisać o tej firmie, o traktowaniu polskiego rynku przez nią, np. limity sprzedaży (wyrobią limit i mają w dupie dalszą sprzedaż) różna jakość wyrobów, droższe modele są naprawdę przyzwoite, tańsze ("marketówy") są do bani. Wiec trzeba wiedzieć co kupować, a można tanio i przyzwoite parametry 11) można polecać, zwłaszcza biorąc pod uwagę ilość sprzedaży, niska awaryjność , bardzo przyzwoita firma, która robi coraz lepsze produkty dla coraz wymagających klientów, pamiętajmy iż kiedyś LG to był Goldstar. Kiedyś robili tylko taniochę, a dzisjaj to potentat w TV, zwłaszcza Lcd/Plazmy, świetne lodówki SIDE BY SIDE, z NO FROST'ami nikt im nie podskoczy (największa sprzedaż w Polsce), itd...Uważam firma przyszłościowa i poważnie traktuje rynek polski. Coraz lepsze, ale i droższe wyroby 12) Mastercook, to polski Wrozamet (stary konkurent Polara), teraz to właścicielem jest hiszpański Fagor, są mocni w relacji cena -> funkcje. Polecam piekarniki. Z jakością nie jest najgorzej, przyzwoity serwis 13) Gorenje, ładnie opakowane gówienko, oczywiście to trochę żartem, ale powiedzmy sobie szczerze jakość techniczna średnia, na poziomie „nowego” Polara (po przejęciu przez Whirpoola). Klienci to kupują oczami i za to płacą, w dodatku nie jest tani więc co bym polecał?, to zależy w jakiej klasie cenowej w średnio/taniej Lodówke- LG z No Frost'ów Mikrofale - LG Pralka Polar, Whirpool Zabudowa Wrozameta (piekarnik, płyta, okap) Zmywarkę Wrozameta Jak miał bym więcej wydać to już trochę inaczej wybierałbym, nie kupywałbym Whirpoolów, raczej AEG, Hoower i inne z wyższej półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavi 21.01.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Zmywarkę Wrozameta - na tym forum można znaleźć kilka "relacji" z użytkowania zmywarek firm, które biorą się za ich produkcję bez żadnego doświadczenia w tym temacie - patrz również Amika 13) Gorenje, ładnie opakowane gówienko, oczywiście to trochę żartem, ale powiedzmy sobie szczerze jakość techniczna średnia, na poziomie „nowego” Polara (po przejęciu przez Whirpoola). Klienci to kupują oczami i za to płacą, w dodatku nie jest tani - po dosłownym obmacaniu wewnętrznych rozwiązań technicznych obu firm myślę, że to stwierdzenie (użyję ostatnio modnego słowa w polityce) jest mocnym rozminięciem się z prawdą.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 21.01.2005 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 które biorą się za ich produkcję bez żadnego doświadczenia w tym temacie - patrz również Amika Wrozamet nie ma, ale Fagor ma, a Amice odradzam, natomiast Wrozamet cena do funkcji niezła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 21.01.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 mdzalewscy,kiedys pracowałem na rzecz Polaru i do tej pory pamiętam słowa dyr. technicznego który stwierdził, ze jak rozłozyli Gorenje to im szczek iopadły jak zobaczyli rozwiązania technologiczne - porównał je wtedy do rozwiązań jakie ma Miele a wporównaniu z innymi to 15lat za Murzynami, więc może to Polar, Siemens, Bosch niech się chowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts