darek79 07.02.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 skoro jest już taki temat, to może i ja się dopiszę. w nowym mieszkanku będzie mi potrzebna lodówka i pralka. mieszkanko małe - 35m2, mieszkam sam, za wiele pieniążków nie mam. zastanawiam się nad marką POLAR, kiedyś miała moja babcia, działało to to przez kilkanaście dobrych lat. niestety nie wiem, jaką pozycję na rynku ma ta firma w chwili obecnej opłaca się inwestować w polara? wstępnie wybrałem: lodówka: http://www.polar.com.pl/i.php?i=33 pralka: http://www.polar.com.pl/i.php?i=47 pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wschodnia 08.02.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Lodówkę Polara mam 9 lat, odpukać działa nonstop, żadnych awarii, nie wiem jak modele aktualne, ale ona po prostu działa. Pralkę polecam zdecywoanie z wsadem od góry, oszczędność miejsca w takim małym mieszkanku, no i zawsze mozna jeszcze coś dorzucić nawet w trakcie prania. Mama moja taką pralkę polara kupiła chyba 4 lata temu, też chodzi i pierze, czyli robi swoje, bezawaryjnie (odpukać oczywista). Ja akurat używam 10-letniego whirlpoola, wymienialiśmy jakis rok temu łozysko, bo cos tam stukało, ale pralka oprała dwoje małych dzieci, w tym jakieś 14 miesięcy pieluch tetrowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek79 08.02.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 zastanawiałem się nad pralką ładowaną od góry, ale gdzieś na necie przeczytałem, że lepsze są jednak ładowane od frontu.zastanawiam się natomiast, czy może nie lepiej dołożyć około 100 zł i kupić coś boscha, np. WAA 16160... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 13.02.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Jak nie masz za dużo pieniążków i myślisz o polarze to podzielę się swoimi spostrzeżeniami. 9 lat temu stałam przed podobnym wyborem. Wtedy nie było forum więc swój wybór oparłam na przeprowadzonymi 4 rozmowami z punktami naprawy sprzętu gospodarstwa domowego. Wybrałam je losowo z książki telefonicznej. Pytania tak formowałam aby rozmówca sam mi wskazał markę niczego nie proponowałam. Wybór ostateczny był między gorenie a polarem z zastrzeżeniem, że polar musi mi się trafić dobry natomiast z gorenie już nie będzie takiego kłopotu bo wszystkie są dobre. W innym serwisie gorenie to był nr jeden. Zaufałam. Chodziła bezawaryjnie ok. 7 lat naprawa kosztowała jakieś 80 zł i część pasowała podobno od boscha a pasują do niej podobno części aż z 4 innych firm. Myślę, że to ważne. Wybór oczywiście należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek79 13.02.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 dzięki bardzo za tę opinię. czy ktoś jeszcze może napisać coś o sprzęcie [lodówka, pralka] marki polar? pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek79 13.02.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 ech, ciężko będzie mi coś wybrać. na podobnym forum, trafiłem na taki oto post nt. gorenje: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=36589084 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 14.02.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja napisałam o pralce. Nie miałam lodówki tej firmy za to miałam lodówkę ardo i też dobrego słowa nie napiszę. Podobno z lodówkami jest kłopot ludzie rat nie spłacą i sprzęt nie nadaje się do dalszej eksploatacji a sprzęt wypuszczony na rynek obliczony jest na 6 lat żywotności. Więc jak moja lodówka się zepsuła w 2004 roku czyli chodziła 9 lat to pan mi się kazał cieszczyć, że aż tyle chodziła. Jestem po poważnych zakupach sprzętu na który wydałam 8000 zł wiem, że w sprawie AGD trudno zaczerpnąć opinii na forum bo zawsze znajdzie się ktoś kto napisze nigdy więcej nie kupię takiej i takiej marki. Doskonale pamiętam jak dojechała do mnie zmywarka a ktoś na forum napisał, że ta firma jest do bani i że nigdy więcej. Wiesz co czułam zainwestowałam 2500 zł. Na szczęście chodzi jak burza i w programie najkrótszym zmywa wszystko idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 14.02.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Ja napisałam o pralce. Nie miałam lodówki tej firmy za to miałam lodówkę ardo i też dobrego słowa nie napiszę. Podobno z lodówkami jest kłopot ludzie rat nie spłacą i sprzęt nie nadaje się do dalszej eksploatacji a sprzęt wypuszczony na rynek obliczony jest na 6 lat żywotności. Więc jak moja lodówka się zepsuła w 2004 roku czyli chodziła 9 lat to pan mi się kazał cieszczyć, że aż tyle chodziła. Jestem po poważnych zakupach sprzętu na który wydałam 8000 zł wiem, że w sprawie AGD trudno zaczerpnąć opinii na forum bo zawsze znajdzie się ktoś kto napisze nigdy więcej nie kupię takiej i takiej marki. Doskonale pamiętam jak dojechała do mnie zmywarka a ktoś na forum napisał, że ta firma jest do bani i że nigdy więcej. Wiesz co czułam zainwestowałam 2500 zł. Na szczęście chodzi jak burza i w programie najkrótszym zmywa wszystko idealnie. ............... jaka Eluś, jaka ? Przede mną właśnie wybór agd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek79 14.02.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 dzięki... zatem będę szukał dalej. mam jeszcze jakieś półtorej miesiąca. to chyba najdłuższy czas w moim życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagra 15.02.2006 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 A może parę słów o lodówkach side by side Nie mogę się zdecydować Samsung czy Lg a może coś innego A problem wypłyną wcześniej niż myślałam Proszę o parę uwag od użytkowników I mam jeszcze pytanie takie na gorąco co mi przyszło do głowy Czy kostkarka działa tylko na podłączenie do wody czy można wode wlać też ręcznie. Lodówka poczeka trochę na docelowe miejsce w domku i postoi na starych śmieciach a tu nie mam możliowości ciągnąc podłączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 18.03.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 ....Ja kupilam Boscha i Siemensa liczac troche na tzw. niemiecka solidnosc... (? )Zobaczymy za pare lat. Na razie minelo 5 miesiecy i oprocz beznadziejnego okapu z reszty sprzetow jestem zadowolona, aczkolwiek nic nie jest bez wad. Np. Okap - koszmarna beznadzieja a jakiej firmy masz ten okap? i czemu beznadzieja? ja zdecydowałam się na okap DKE 955M Boscha (no i resztę sprzętu też). Ale teraz to już nie wiem czy znowu nie zacząć się zastanawiać? http://img90.imageshack.us/img90/8452/okapboschdke955m2ev.jpg troche czasu upłynęło juz od twojego ostatniego postu, więc co teraz powiesz? nadal jesteś zadowolona z wyboru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 02.04.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 Z wyboru okapu nadal nie jestem zadowolona ale przestalam walczyc. Jak juz kiedys pisalam wezwalam serwis, ktory stwierdzil zle zamontowanie sprzetu, bo jesli chodzi o sam okap to ponoc to suuuper sprzet i Pan z serwisu zadeklarowal, ze chetnie go wezmie jak bede wyrzucac (przez okno ) http://www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=93 Ogolnie to w moim przypadku pozostaje albo zmiana mieszkania albo zamontowanie zestawu do obiegu zamknietego, bo chyba nawet wymiana okapu na lepszy nie pomoze Z pozostalych sprzetow nadal jestem zadowolona, chociaz jakies drobnostki utrudniajace zycie by sie znalazlo np. - lodowka ma zbyt waskie pojemniczki na drzwiczkach w efekcie na drzwiczkach trzymam jedynie serki topione i torebki z tartymi bo nie mieszcza sie sloiczki (brakuje doslownie 2-3cm). W zyciu bym nie pomyslala, ze tak moze byc. A ogolnie to dobry sprzet, w komorze 0 faktycznie produkty wytrzymuja dluzej http://www.siemens-agd.pl/produkty/przeglad_produktow/produkt.php?idproduktu=67 - zmywarka ma tendencje do niedosuszania a na 35st czesto nie rozpuszcza sie do konca Calgonit. W sumie nie wiem czy to normalne czy niemormalne. Da sie z tym zyc. Akurat jesli chodzi o zmywarke to mnie wystarczy, ze zmywa a bajerow nie potrzebuje. No moze oprocz tego, ze chcialabym wylaczyc to glosne i irytujace bipanie na koniec zmywania (a serwis twierdzi ze jak w instrukcji nie ma tzn. ze sie nie da ) http://www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=240 - do piekarnika pare dni temu domowilam EcoClean na scianki boczne i sufit, bo juz mam dosyc czyszczenia przypalonek. A poza tym to super sprzet i z piekarnika jestem baardzo zadowolona http://www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=332 - plyta tez ok, chociaz czasami brakuje mi timera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 02.04.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 OlaK wielkie dzięki za treściwą odpowiedź. troche mnie uspokoiłaś. chyba pozostane przy wyborze Bosch'a bo w porównaniu z Simens'em czy AEG ceny mają niższe. mam jeszcze trochę czasu więc pomyśle ale mówiąc szczerze niezłego kręćka można dostać. chyba bez względu na decyzję zawsze coś się znajdzie na NIE a tak z ciekawości; warstwa EcoClen faktycznie aż tak widać róznicę na tych ścianach bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 04.04.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Widac. Na EcoCleanie na tylnej sciance sa tylko plamki i bialawe zacieki. Na pozostalych sciankach przeglad ostatnich pieczeni... Zeby to wyczyscic to sie trzeba niezle nagimnastykowac. Juz mi sie szczerze nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 04.04.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Widac. Na EcoCleanie na tylnej sciance sa tylko plamki i bialawe zacieki. Na pozostalych sciankach przeglad ostatnich pieczeni... Zeby to wyczyscic to sie trzeba niezle nagimnastykowac. Juz mi sie szczerze nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 04.04.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Widac. Na EcoCleanie na tylnej sciance sa tylko plamki i bialawe zacieki. Na pozostalych sciankach przeglad ostatnich pieczeni... Zeby to wyczyscic to sie trzeba niezle nagimnastykowac. Juz mi sie szczerze nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editta 08.04.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 OlaK dzieki za odpowiedź. tak się zastanawiałam czy faktycznie widać jakąś róznicę w użytkowaniu. bo jak wiadomo czasami dodatki okazują się tylko niepotrzebnymi bajerami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 27.05.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 A co jest bardziej praktyczne - piekarnik z wózkiem, czy z prowadnicami teleskopowymi?A może to są zupełnie zbędne bajery i szkoda na nie pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 27.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2006 jeśli mogę coś podpowiedzieć odnośnie wyboru lodówki to to ,że niezwykle polecam komorę chłodniczą CTC do przechowywania mięsa i ryb ,sera ,wędliny .....Jestem zaskoczona ,że tak mało sie mówi o tej szufladzie -jest w niej cieplej niż w zamrażarce ale chłodniej niż w lodówce .Bardzo długo można w niej przechowywać wędliny i świeże mięso . http://whirlpool.com.pl/pub/img/large/ART_481.jpg to ta szuflada nad pojemnikami z owocami Warto mieć taką komorę .....bardzo polecam . My nazywamy ją piwnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KIA 28.05.2006 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Podpowiedzcie, na co zwrócić uwagę kupując zmywarkę i lodówkę. Jakie funkcje są przydatne w użytkowaniu, a co można sobie podarować?Ew-ka, dziękuję za wcześniejszy post. Może ktoś jeszcze dopisze swoje spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts