czarek1982 19.12.2022 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2022 Cześć, Mam pierwszą zimę w 7 letnim bloku. Mieszkanie ma 2 ściany od zewnątrz budynku, 2 od wewnątrz. Budynek ocieplony z zewnątrz. Mieszkanie parter, nad garażem podziemnym. Historia zaczyna się od remontu elektryki (min. na nowo obsadzane puszko elektryczne na ścianach zewnętrznych). Temat stary jak świat - wieje z puszek (dyt zatopiony w gipsie więc nie z peszla, tylko z pod puszki) Sprawdzam więc skąd dokładnie - a z muru, a dokładnie z porothermu max. Wychodzi ma to że w pionowych porach cegły śmiaga sobie powietrze. Z racji że blok ma już kilka lat, na developera nie liczę że pomoże. Zaślepienie gniazdka to luz, martwi mnie to powietrze które sobie śmiga, kiedy ja muszę te wendrówki sponsorować razem z piecem gazowym. Ma ktoś pomysł jak sobie z tym poradzić? Od razu powiem, że przeszedłem się po garażu, tak samo oglądnąłem elewacje z zewnątrz, ale nie widać jakiś uszkodzonych elementów elewacji, więc chyba bardziej zastanawiam się jak te pory w cegle zapiankować albo coś... 1 Max ma pewnie tych pionowych otworów ze 20 więc nawiercanie go i piankowanie rozprężną od środka to niezła jazda, do tego pewnie osłabiłaby ścianę. Ktoś jakieś konstruktywne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra30 21.08.2023 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam na forum! Twoja historia brzmi dość wyjątkowo. Jeśli czujesz, że powietrze przeciska się przez pory cegły, może warto zastanowić się nad wykorzystaniem pianki montażowej, aby uszczelnić te miejsca. Jednak przed podjęciem działań, warto skonsultować się z ekspertem budowlanym, aby upewnić się, że to bezpieczne dla konstrukcji. [spam] Edytowane 22 Sierpnia 2023 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarek1982 28.11.2023 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 28.11.2023 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2023 w kwestii botów - może warto pomyśleć o zmianie zabezpieczen przy rejestracii na forum bo jest tego cala masa ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarek1982 12.04.2024 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia w kwestii botów - może warto pomyśleć o zmianie zabezpieczen przy rejestracii na forum bo jest tego cala masa ostatnio. dzięki za podbicie tematu zawsze to rośnie szansa że ktoś coś jeszcze doda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts