silencer7 22.12.2022 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2022 Czy spotkał się ktoś z tym, że producent okien anulował gwarancję uzasadniając to tym, że w oknach zostały zamontowane kontaktrony wpuszczane nie przez nich a przez instalatora alarmów?Pytam konkretnie o firmę Vetrex. Posiadam okna tej firmy i właśnie rozprowadzana jest w domu instalacja alarmowa.No i pojawił się dylemat – instalować kontaktrony czy nie – ze względu właśnie na gwarancję. Jak dla mnie anulowanie gwarancji w takim przypadku jest absurdem bo po pierwsze to czy otwory w ramie zrobi producent czy później instalator to przecież na jedno wychodzi (a jak widziałem różne przykłady to instalatorzy alarmów robią to nawet dużo lepiej i staranniej) a po drugie rozsądnie myśląc nie wiem jak otwór w ramie miałby się przyczynić do ew. usterki okna. Czy ma ktoś z tym doświadczenia – najlepiej konkretnie z firmą Vetrex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 23.12.2022 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Czy spotkał się ktoś z tym, że producent okien anulował gwarancję uzasadniając to tym, że w oknach zostały zamontowane kontaktrony wpuszczane nie przez nich a przez instalatora alarmów? Pytam konkretnie o firmę Vetrex. Posiadam okna tej firmy i właśnie rozprowadzana jest w domu instalacja alarmowa. No i pojawił się dylemat – instalować kontaktrony czy nie – ze względu właśnie na gwarancję. Jak dla mnie anulowanie gwarancji w takim przypadku jest absurdem bo po pierwsze to czy otwory w ramie zrobi producent czy później instalator to przecież na jedno wychodzi (a jak widziałem różne przykłady to instalatorzy alarmów robią to nawet dużo lepiej i staranniej) a po drugie rozsądnie myśląc nie wiem jak otwór w ramie miałby się przyczynić do ew. usterki okna. Czy ma ktoś z tym doświadczenia – najlepiej konkretnie z firmą Vetrex? Zamiast pytać na forum i czekać na nic nie znaczące odpowiedzi wyślij mailem zapytanie do producenta. Gwarancja to rodzaj umowy i to gwarant określa jej warunki. Nie zawsze muszą być zgodne z rozsądnym myśleniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.12.2022 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Ten temat pojawiał się już na forum i nie tylko w odniesieniu do tego producenta. Nie pamiętam by ktoś zgłaszał uwagi, że gwarant mu odmówił napraw, ale to co zdarzyło się komuś nie musi nam. Nie każdemu Policjant daje jedynie upomnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts