kemot_p 27.12.2022 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Hej, drugi sezon używam sterownika uniwersalnego Salus TX. Ogólnie jestem zadowolony, robi swoją robotę. Ale potrzebuje urządzenia z dostępem przez internet. Czy możecie polecić coś godnego uwagi? A może ktoś z Was użytkuje dedykowane sterowanie Termetu i podzielił by się doświadczeniami?https://www.termet.com.pl/produkt/pakiet-sterujacy-round-z-wi-fi-on-off/99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wladca_poscieli 29.12.2022 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Generalnie ten Salus TX ma prostą logikę: gdy temperatura spadnie poniżej X włącz kocioł, gdy osięgnie Y wyłącz kocioł. W zasadzie każdy sterownik to ogarnie. Nawet zwykłym sonoffem + czujnik temperatury. Dodając do tego sprzężenie np. z IFTT możesz sobie wyklikać bardzo zaawansowaną automatykę. Jeśli szukasz czegoś w typie plug and play to popatrz za sterownikami kotła opartymi na Tuya np. taki da radę:https://www.rtx24.pl/termostat-sterownik-kotla-pompy-pieca-zigbee-tuya-p-608.html (pierwszy z brzegu myślę że można znaleźć coś tańszego lub ładniejszego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 30.12.2022 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 Z tego co widzę to jest sterownik podłączany przewodowo do montażu w puszce. Mnie z kolei interesuje sterownik, który składa się z dwóch elementów - jednostki podłączanej do kotła i czujnika gdzie ustawiam temperaturę, który z jednostką łączy się bezprzewodowo. Czyli tak jak mój Salus. Tylko dodatkowo, żeby miał opcję sterowania przez aplikację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PLC_00 31.12.2022 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Pewnie są tańsze tańsze rozwiązania ale jedyne co znam to taki zestaw : VS20WRF - regulator pokojowy bezprzewodowy bateryjny. Są również tańsze i droższe modele bezprzewodowe salusa . Zobacz na stronieUGE600 - bramka internetowa Wifi RX10RF - moduł bezprzewodowy do pieca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts