Gość 02.01.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 Witam Przeczytałem chyba wszystkie posty na temat gresu i jestem troszkę podłamany bo o otworach fi60 to mogę zapomnieć . Mam do położenia gres polerowany 30x60cm między szafkami kuchennymi . Jedynym pomysłem , który przychodzi mi do głowy to gniazdka umieścić na łączeniach płytek i wyciąć prostokątne otwory w dwóch płytkach . Jak ktoś by miał lepszy pomysł , bardzo proszę o radę Pozdrawiam Piogun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi70 02.01.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 sory, nie czuje. a to dlaczego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.01.2005 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 nie pojmuje w czym jest klopot? Sa specjalne z weglikow spiekanych otwornice ktorymi mozesz spoko otwor cierpliwoscia wywiercicChyba ktos ci dziwnych rzeczy naopowiadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobi70 02.01.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2005 nie pojmuje w czym jest klopot? Sa specjalne z weglikow spiekanych otwornice ktorymi mozesz spoko otwor cierpliwoscia wywiercic Chyba ktos ci dziwnych rzeczy naopowiadal oczywiscie. Jareko ma 100% racji. podobne narzedzia widzialem ostatnio tyle ze z diamentem. drogie ale nie do zaje...zdzenia. na kilka gniazdek jednak mysle ze widia wystarczy. he! zeby wszystkie problemy byly takie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregua 31.07.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No witam, trochę odświeżę temat - wczoraj zacząłem robić otwór w moim gresie 60x60 cm i przez jakieś 30 min nawierciłem może z 1 mm, a gdzie reszta ?? Próbowałem też robić mniejsze otworki wiertłem po linii otworu, który chcę zrobić [średnica 6 cm]. Wiertła straszenie się grzeją - jakaś masakra. Ma ktoś może jakiś sprawdzony patent na otwory w gresie - bardzo będę wdzięczny za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.07.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 2 sprawy się nasuwają na myśl:- kiepska otwornica,- zła wiertarka (zbyt szybko kręci, albo wiertarka z regulowanymi obrotami poprzez guzik w rączce - czyli za słaba) Poszukaj lepszej otwornicy i spróbuj wiertarką niskoobrotową (taką do metalu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akte 31.07.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No witam, trochę odświeżę temat - wczoraj zacząłem robić otwór w moim gresie 60x60 cm i przez jakieś 30 min nawierciłem może z 1 mm, a gdzie reszta ?? Próbowałem też robić mniejsze otworki wiertłem po linii otworu, który chcę zrobić [średnica 6 cm]. Wiertła straszenie się grzeją - jakaś masakra. Ma ktoś może jakiś sprawdzony patent na otwory w gresie - bardzo będę wdzięczny za porady. Przerabiałem temat całkiem nie dawno w takim samym gresie co Twój. Wypróbowałem kilka sposobów, ale chyba najszybciej mi szło szlifierką i obcęgami do glazury. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 31.07.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 czasem korzystam w takim wypadku z zaprzyjaźnionego kamieniarza. Oni mają super wiertła do granitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 31.07.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Ja używałem wiertła w którym zamiast węglika był diament pomału ale szło. Nie doczytałem ale ktoś wyżej już o takich wiertłach wspominał notabene ja też je polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.07.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 za mich 5 otworów fi 45 szklarz zażyczył sobie 45 zł popytaj u tych co robią w szle hartowanym lun u kamieniarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 31.07.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 ja wiercę zwykłą i jest ok, ważne aby otwornicę chłodzić (polewać co chwilę wodą) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.07.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Otwory? Ja dziurek na wkręty nie mogę wywiercić! Jakieś konkretne wiertło? Wierce, wierce i nic. Udaru nie chcę włączać, bo jak pękną kafelki z łazience, to będzie słabo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 31.07.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Otwory? Ja dziurek na wkręty nie mogę wywiercić! Jakieś konkretne wiertło? Wierce, wierce i nic. Udaru nie chcę włączać, bo jak pękną kafelki z łazience, to będzie słabo... wiertło SDS, oczywiście że bez udaru, co to za kafelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.07.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Cholerny gres Paradyż SDS to dla mnie mocowanie (mam takie w młotowiertarce). Co to za wiertło? Kupiłem jakieś niby super ale ono się tylko slizga po powierzchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 31.07.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Cholerny gres Paradyż SDS to dla mnie mocowanie (mam takie w młotowiertarce). Co to za wiertło? Kupiłem jakieś niby super ale ono się tylko slizga po powierzchni... Zgadza się że SDS to mocowanie, ale to najlepsze wiertła, pierwszy raz spotykam się z takim problemem wiertło Boscha, spróbuj od najmniejszego, np. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.07.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No będę próbował - co mi zostało? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 31.07.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No będę próbował - co mi zostało? Dzięki. nie ma za co postaraj się na bardzo wolnych obrotach dociskając dosyć mocno na początku (ale z czuciem ) aż przewierci szkliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.07.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No będę próbował - co mi zostało? Dzięki. nie ma za co postaraj się na bardzo wolnych obrotach dociskając dosyć mocno na początku (ale z czuciem ) aż przewierci szkliwo. gres nie ma szkliwa i ma strukturę jednorodną, otwornica z koronką diamentową lub mały otwór zrobisz wiertłem diamentowym ( no dedra za 12 zł z marketu_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 31.07.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 No będę próbował - co mi zostało? Dzięki. nie ma za co postaraj się na bardzo wolnych obrotach dociskając dosyć mocno na początku (ale z czuciem ) aż przewierci szkliwo. gres nie ma szkliwa i ma strukturę jednorodną, otwornica z koronką diamentową lub mały otwór zrobisz wiertłem diamentowym ( no dedra za 12 zł z marketu_ nie zauważyłem, a może szkliwiony ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 31.07.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Chiba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts