Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

otwory na gniazdka w gresie polerowanym

Gość

Recommended Posts

Witam

Przeczytałem chyba wszystkie posty na temat gresu i jestem troszkę

podłamany bo o otworach fi60 to mogę zapomnieć .

Mam do położenia gres polerowany 30x60cm między szafkami kuchennymi .

Jedynym pomysłem , który przychodzi mi do głowy to gniazdka umieścić na

łączeniach płytek i wyciąć prostokątne otwory w dwóch płytkach .

Jak ktoś by miał lepszy pomysł , bardzo proszę o radę

Pozdrawiam Piogun

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie pojmuje w czym jest klopot? Sa specjalne z weglikow spiekanych otwornice ktorymi mozesz spoko otwor cierpliwoscia wywiercic

Chyba ktos ci dziwnych rzeczy naopowiadal

oczywiscie. Jareko ma 100% racji. podobne narzedzia widzialem ostatnio tyle ze z diamentem. drogie ale nie do zaje...zdzenia. na kilka gniazdek jednak mysle ze widia wystarczy.

he! zeby wszystkie problemy byly takie.

pozdrawiam

• 4 years później...

No witam, trochę odświeżę temat - wczoraj zacząłem robić otwór w moim gresie 60x60 cm i przez jakieś 30 min nawierciłem może z 1 mm, a gdzie reszta :( ?? Próbowałem też robić mniejsze otworki wiertłem po linii otworu, który chcę zrobić [średnica 6 cm]. Wiertła straszenie się grzeją - jakaś masakra.

Ma ktoś może jakiś sprawdzony patent na otwory w gresie - bardzo będę wdzięczny za porady.

No witam, trochę odświeżę temat - wczoraj zacząłem robić otwór w moim gresie 60x60 cm i przez jakieś 30 min nawierciłem może z 1 mm, a gdzie reszta :( ?? Próbowałem też robić mniejsze otworki wiertłem po linii otworu, który chcę zrobić [średnica 6 cm]. Wiertła straszenie się grzeją - jakaś masakra.

Ma ktoś może jakiś sprawdzony patent na otwory w gresie - bardzo będę wdzięczny za porady.

Przerabiałem temat całkiem nie dawno w takim samym gresie co Twój.

Wypróbowałem kilka sposobów, ale chyba najszybciej mi szło szlifierką i obcęgami do glazury.

Pozdr

Cholerny gres Paradyż :evil:

SDS to dla mnie mocowanie (mam takie w młotowiertarce). Co to za wiertło? Kupiłem jakieś niby super ale ono się tylko slizga po powierzchni...

Zgadza się że SDS to mocowanie, ale to najlepsze wiertła, pierwszy raz spotykam się z takim problemem wiertło Boscha, spróbuj od najmniejszego, np. 5

No będę próbował - co mi zostało? :)

Dzięki.

nie ma za co :wink: postaraj się na bardzo wolnych obrotach dociskając dosyć mocno na początku (ale z czuciem ) aż przewierci szkliwo.

gres nie ma szkliwa i ma strukturę jednorodną, otwornica z koronką diamentową lub mały otwór zrobisz wiertłem diamentowym ( no dedra za 12 zł z marketu_

No będę próbował - co mi zostało? :)

Dzięki.

nie ma za co :wink: postaraj się na bardzo wolnych obrotach dociskając dosyć mocno na początku (ale z czuciem ) aż przewierci szkliwo.

gres nie ma szkliwa i ma strukturę jednorodną, otwornica z koronką diamentową lub mały otwór zrobisz wiertłem diamentowym ( no dedra za 12 zł z marketu_

:oops: nie zauważyłem, a może szkliwiony :roll: ??