n-owicjusz 28.12.2022 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Szukając info na temat solarow natrafiłam na system Drainback System.Pomysł jak najbardziej skutecznie rozwiązujący problemy letni.Jednak nie mogę znaleźć info jak dobrać przekroje rurek .Jest ktoś w stanie pomoc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
n-owicjusz 06.03.2023 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Znalazłem odrobinę info. To co ważne to to ze baniaczek na płyn do obiegu powinien być 3x większy jak pojemność instalacji, sukces!Do tego w zależności gdzie zamontujemy baniaczek dobieramy pompę ,aby dala rade napełnić solary. Co do przekroju rurek tez znalazłem rozwiązanie ,bardzo proste. Dziękuje za pomoc głupi elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
n-owicjusz 06.03.2023 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Trzeba przenieść do archiwum!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 10.03.2023 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2023 Nie podzielisz się odkryciem w kwestii średnic rurek? Tak dla potomnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
n-owicjusz 11.03.2023 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2023 U sąsiadów z za wielkiej wody stosują system rurek Fi 8 lub 10.Znalazłem wytyczne na temat doboru średnic , jednak to zajęło dużo czasu.Wiedza kosztuje wiec zostaje dla mojej wiadomości.Nie wykluczam ze się podzielę wiedza jednak nie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts