Winston33 28.12.2022 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Witam, jestem niedoświadczonym hobby majstrem i mam pytanie. Chcę samodzielnie, na prętach umocowanych za pomocą prętów i kotwy chemicznej, postawić urządzenie otwierające bramę wyjazdową. Widziałem że jest to możliwe tak jak na zdjęciu, aczkolwiek moje urządzenie będzie musiało stać na wysokości 55 cm (na zdjęciu jest około 10 cm). Pytanie do was - czy 4 pręty o średnicy 30 mm wytrzymają pracę urządzenia podczas otwierania/zamykania bez problemów, czy będzie mi się to wyginać? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.12.2022 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Spokojnie wystarczy:rolleyes:Taki napęd nie działa tak jak sobie wyobrażasz , nie działają na niego aż takie siły. Oryginalnie jest 4x 14mm i to też jest z zapasem.W Twoim przypadku dużo robi ta wysokość, ale zastosowanie tak jak piszesz 3cm prętów w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts