Witos 28.12.2022 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Potrzebuję podłączyć i skonfigurować pompę obiegową wilo do ogrzewania podłogowego. Posiadam pompę i sterownik pokojowy Euroster 4040 przewodowy. Brakuje mi jeszcze jakiegoś sterowania do którego mógłbym podłączyć ten sterownik pokojowy i pompę. I tu nasuwa się pytanie co potrzebuję? Wszystko co do tej pory oglądałem nie ma miejsca na podłączenie sterownika pokojowego. Zasilanie to bufor ciepła z grzałkami elektrycznymi przez pompę kierowane na zawór trójdrogowy który ma własne sterowanie (afriso ACT343). Więc brak pieca i jakiegokolwiek sterowania.Prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 28.12.2022 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Właściwie to masz wszystko co ci potrzebne.Euroster, który posiadasz może uruchamiać pompę obiegową, podając na nią napięcie zasilające. Pompę najlepiej ustawić posługując się instrukcją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 28.12.2022 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Ok ale gdy w buforze będzie zimna woda to pompa i tak będzie ją pchała w tym przypadku gdyż ma info< pchać> , Stąd moje pytanie co bym jeszcze mógł do tego dołożyć z czujnikami temperatury zładu wody żeby to szło jak będzie woda na tyle ciepła (zadana temp) żeby ogrzewało. Rozumiemy się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 29.12.2022 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 A czy ten euroster nie ma możliwości nastawy harmonogranu? (nie sprawdzałem) i ustawić go tak by działał razem z buforem?Inne proste rozwiązanie to wstawić pomiędzy pompę i euroster termostat z nastawą.mechaniczny:https://www.google.com/search?q=termostat+przylgowy&rlz=1C1GCEA_enPL834PL834&oq=termostat+przylgowy&aqs=chrome..69i57j0i22i30l8j0i15i22i30.3933j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8lub elektroniczny:https://allegro.pl/listing?string=termostat%20elektroniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 29.12.2022 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Dokładnie chodzi mi o coś takiego . Z tym że do tego urządzenia muszę podłączyc tego eurostera i pompę oraz czujnik temperatury z bufora który wskaże czy już jest ciepła woda. Nie bardzo się znam co gdzie mógłbym podłączyć ( chyba że mam schemat) Schemat podłączenia dla euroster 4040 wygląda następująco. (Foto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts