Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KSIĘŻYC pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 76
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To chyba do mnie było :wink:

W takim razie - odwołuję wszystko co napisałem, o kosztach. Nie chciałem nikogo straszyć. Powodzenia w budowaniu! Szczerze!

Wow! Jestem pod wrażeniem :) Miło było poznać.

A byłam nastawiona na niezłą burę....

Wracając do domku. Będę z zainteresowaniem śledzić dalszy ciąg tej budowy. Inwestorze, dziel się w trakcie swoimi przemyśleniami! :)

efilo

dom naprawdę nie będzie tani w budowie, było on jednak w pierwszej 10 gdy wybieraliśmy z mężem projekt, ale przede wszystkim odpadł ze względu na dużą ilość okien w dachu, dziwny balkon dość otwarty parter.

johny27

życzę powodzenia w budowie ale zastanów się poważnie czy teraz zacząć bo podobno od piątku sroga zima nas czeka, ale któż to wie jak będzie naprawdę :roll:

Czego by nie mówic to jest to projekt z jajami (czego nie można powiedziec o większości projektów Muratora). Co do funkcjonalności i kosztów to nie wiem - myślę że newralgicznym miejscem narażonym na błędy będzie ten balkonik między łazienką a garażem. Chociaż szczerze mówiąc to miejsce najbardziej mi się podoba w tym domu :wink: . A dachu nad domem nie uważam za przekombinowany - "upiększeń/ udziwnień"jest w sam raz.

Ładny domek i niedrogi w realizacji.

Dach bardzo standardowy.

Potrzebna tylko niezła ekipa i będzie wporzo.

Porównajcie z moim dachem - wcale nie było takie trudne, ani drogie.

Wyszło gdzieś 20-30 tys drożej za dach niż w przypadku dwuspadowego, ale co to jest w kosztach całej budowy. Tyle kosztuje dobra wanna :D :D :D

Powodzenia

domek ładny i stylowy mi się podoba, nie sądze zeby był dużo droższy od przeciętnej , przeciez dach nie jest dziwny , tylko raczej 2 spadowy , jedyne co to bym radził pilnować wykonawców , bo rzeczywiście moga mieć pole do popisu jeśli chodzi o zepsucie czegoś, ja mam domek ogólnie prosty a wykusz stanowił dla ekipy nielada wyzwanie, jak znajdziesz solidnego wykonawcę to buduj, powodzenia!

Niebrzydki domek. Nie rzuca na kolana, ale nie razi jakimi szczególnie nieudanym wyglądem. Długo szukałam tych "udziwnień" w dachu i nie znalazłam.

Podoba mi się ta duża otwarta powierzchnia na dole i brak wydzielonego holu. To były nasze priorytety i też tak mamy (no, podobnie). Ciekawy jest ten kominek na środku.

Tylko cały czas mam wrażenie, że dom stoi bokiem, a nie przodem. Bardziej "frontowa" od frontowej wydaje mi się prawa elewacja (oczywiście po wzbogaceniu jej w kilka okien). Podobnie wyglądała pierwsza propozycja naszego projektu, ostateczna "stoi przodem". No ale to zależy od szerokości działki.

Bryła dosyć skomplikowana, ale widziałam dziwniejsze. Więcej ścian zewnętrznych do zbudowania, ocieplenia i otynkowania, a później do ogrzania - to większe koszty, ale to akurat nie dla każdego musi być najważniejsze.

Gość m_ch_konto usunięte

Bardzo ładny projekt. Bardzo podobny do mojego (układem pomieszczeń i dachu), więc oczywistym jest, że mi się podoba.

Wygląda na konstrukcyjnie prosty bez zbędnych podciągów poza tarasem.

Powodzenia

Uwaga na balkon w dachu garażu i kawał tarasu nad garażem... jak znam życie w 9 przypadkach na 10 woda będzie tam sie lała strumieniami, bo architekt zapomniał da "przekroja" a wykonawca nie widział, że trzeba strop odwrócic....

Oczywiście mogę się mylic... w każdym razie zwróc uwagę na ten moment... nie zaszkodzi

• 3 months później...
  • 4 weeks później...