Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

250 między słupami ogrodzenie panelowe

Recommended Posts

Cześć,

Słuchajcie taki temat. Sąsiąd robił ogrodzenie swojej działki przede mną i pytał jakie ogrodzenie będę chciał robić - mówię że panelowe. No to sąsiad zaproponował, że na swój koszt na miedzy zrobi słupki 4x6 + podmurówka systemowa a ja dokupię i domontuje sobie tylko panele. No i pięknie wszystko fajnie, ale zbliżam się do montażu swojego ogrodzenia i zmierzyłem światło między słupami i jest ok 250 cm więc tyle co panel, zero luzu zostaje a z tego co patrzę normalnie daje się 254 cm światło (258 cm od osi do osi słupka). Co z tym fantem zrobić? Jest jakaś metoda montażu paneli od "zewnątrz" słupka ciągiem? A może obciąć jedno oczko (5cm) z każdego panela i będzie wtedy 5 cm luzu? Wtedy po 2,5cm z każdej strony luzu już chyba obejmy złapią?

Jambos, dzięki wygląda na coś co potrzebuję tylko ma b. wąski zakres regulacji i to może byc problem. U mnie słupki mają prześwit 250 cm wiec tyle ile ma panel a więc panel nie zachodzi na słupek więc ta konkretna obejma raczej nie da rady. Ale może da radę na blachowkreta dac do słupka takie coś:

https://zphjan24.pl/pl/p/Uchwyt-uniwersalny-ral-7016/877

tylko obrócić tą plastikową książeczkę o 180 stopni. Wtedy powinno dać radę. No nic chyba muszę najpierw mieć panel i później kombinować. Ale i tak dzięki za odpowiedź bo zafiksowałem się na standardowych obejmach i nie szukalem innych typów mocowań a teraz widzę że są różne opcje i może coś podejdzie.