TomekWaw 29.12.2022 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Cześć,Muszę na dwóch oknach, na górnej krawędzi, zamontować przedłużkę z rolką magnetyczną.System okuć jest GU, z wymianą narożników w kilku oknach na takie z rolką magnetyczną już sobie poradziłem.Zostały mi jeszcze dwa okna oknach podwójne gdzie narożnika wymienić nie mogę i muszę zastosować przedlużkę.Same przedłużki już mam: https://okucia24.com/gu-uni-jet-przedluzka-z-rolka-magnetyczna,id5203.htmlChciałbym się upewnić czy mam dobry plan:- trzeba odpowiednio skrócić płaskownik, który osłania mechanizm- następnie trzeba odpowiedni skrócić listwę zębatą- zamontować przedłużkę, przykręcić ją i zrobione.Czy są tu jakieś pułapki, coś o czym powinienem wiedzieć jako amator DIY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 30.12.2022 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 Cześć, .....Chciałbym się upewnić czy mam dobry plan: - trzeba odpowiednio skrócić płaskownik, który osłania mechanizm - następnie trzeba odpowiedni skrócić listwę zębatą - zamontować przedłużkę, przykręcić ją i zrobione. Czy są tu jakieś pułapki, coś o czym powinienem wiedzieć jako amator DIY? Plan jest dobry, więc cóż więcej podsunąć Koledze, który- radząc sobie z kilkoma oknami- wie niemało a my tyle, że są ''podwójne''.... Słupek stały, ruchomy, wymiary, zastosowane okucie, etc. Proszę sprawdzić, czy skracana listwa- zasuwnica lub rózwórka- ma tyle zapasu, aby można ją skrócić o te 131 mm. Może się okazać, że trzeba zamówić o jeden rozmiar krótsze. Pułapka? Przy skracaniu, rolki koniecznie w położeniu środkowym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekWaw 31.12.2022 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2022 Dzięki, spróbuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts