Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C80 MAŁY DWOREK

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

nikt???

a to taki fajny domek- polecam

znalazlem jeden powazny blad

na obrazku wizualizacji od frontu widac drzwi symetrycznie wzgledem okien i lukar u gory i wyglada to ok

jednak jak sie wgryzlem w projekt to sie okazalo ze drzwi sa przesuniete okolo 50 cm

i sa niestety juz teraz brzydko niesymetryczne

nie da sie tego niestety obejsc

kurcze mysle ze oni to specjalnie "poprawili "na tym rysunku- nieladnie.....

• 2 months później...
  • 3 months później...
  • 1 month później...
  • 7 months później...

Witam!

Ktoś z Was buduje z projektu muratora C80 - MAŁY DWOREK ?

Właśnie zdecydowaliśmy się na ten domek i jestem ciekaw jakie są opinie osób które go wybrały. Jak idą prace i co ewentualnie warto zmienić ?

Pozdrawiam :D

Marcin

http://www.projekty.murator.pl/pliki/dom_260_8.jpeg

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

No wlasnie.Mialem robic projekt indywidualny,ale znalazlem projekt odpowiadajacy naszym oczekiwaniom. Ale.........no wlasnie ale.

W Muratorze jest on oznaczony C80 Maly Dworek i ma on 161.6mkw pow. uzytkowej i 220.6mkw pow.netto.

Natomiast na CD dolaczonej do katalogu "Domy Gotowe" nr 1/2006 (M&L Lipinscy) ma on pow. uzytkowa 151.8mkw i pow.netto 182.8mkw.

Uklad pomieszczen i wymiary sa identyczne,jedynie na CD nie sa podane schody 4.0mkw,wiec nadal pozostaje brakujace prawie 6 mkw.

Jest jeszcze pewna roznica w lukarnach,czyzby one niwelowaly te 6 mkw roznicy???

Teraz nie bardzo wiem,ktory projekt jest poprawny.Wyslalem zapytanie w tej sprawie i do Muratora i do M&L Lipinskich.Czekam na odpowiedz,ale bym chcial poznac wasze zdanie na ten temat.

A tak na marginesie autorami tego projektu sa wlasnie M&L Lipinscy.

Jezeli jest ktos kto takze ma go w planie budowac,lub juz buduje ,albo nawet i mieszka to prosze o odzew.Bedzie nas wiecej,wiec bedzie razniej.

Dysponuje tylko linkiem do Muratora:

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=260&IdKolekcji=

:) Witam ! Domek jest śliczny ,podoba mi się taki orginalny .Niestety nie jestem osobą która buduje taki dom.Może ktoś kiedyś się odezwie z budujacych ,ja także czekam aż ktoś mi odpisze kto budował mój wymarzony domek, zresztą chyba wielu jest tutaj takich jak my.Ale domek Wasz jest super ! !

POZDROWIONKA - marzycielka 74 :wink: