Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C80 MAŁY DWOREK

Recommended Posts

Witam Kochanych Czytelników Forum Muratora:)

Jestem zainteresowany zdjęciami realizacji projektu C 80 Mały Dworek.

http://www.projekty24.com.pl/projekty/projekt,C80%20Ma%C5%82y%20dworek,rid,1236.html

Czy komuś z Państwa projekt ten się spodobał, kupił tak jak my i maja już Państwo zdjęcia z realizacji inwestycji?

mb

• 1 year później...

Witam!

Po przejrzeniu tysięcy projektów i odwiedzeniu kilku domków w naturze nasz typ ukierunkowuje się na Dworek lub Mały Dworek z Muratora. I tu własnie mamy dylemat: jeden wydaje się troche za mały, drugi jest za długi i Pani z Urzędu nie zgadza się aby go budować. Tak czy tak czekają nas poważne zmiany.

Czy ktos z Was jest na takim etapie budowy któregoś z w/w projektów, że mógły udostępnić go do obejrzenia? Oczywiście przestudiowałem chyba wszystkie fotki i dzienniki w szczególności coffee82 i raffran (oba są świetne) dotyczące Dworków lecz moja żona twierdzi, że to ostatni nasz dom (przy okazji perwszy :-) i musimy wcześniej zobaczyć go wewnątrz.

Dodam, że jest to jeden z nielicznych projektów, który pozwala uratować naszego ok.80 letniego dęba!!! W związku z tym (architekt wyraził wstępnie zgodę) w miejscu gdzie właściciele Dworków cieszą się kominkiem my będziemy mieć płyciutki wykusz ze szkłem na wysokości 2 kondygnacji. Z jednej strony szkła znajdzie się dąb a od strony mieszkania ażurowe schody, pozwalające obserwować dęba, który (!!!) znajdzie się zaledwie 3 metry od domu... Sporo się nakombinowałem jak tego dęba uratować ale musze jeszcze przekonać żonę (żona załatwiła już nawet zgodę w urzędzie na wycięcie go), że ten projekt spełni jej oczekiwania...

Mam nadzieję, że ktoś zauważy tego posta i da radę zobaczyć dworek w środku przed zakupem i rozpoczęciem lawiny zmian :-)))

Pozdrawiam wszystkich zaprawionych forumowiczów... Darek

Witam!

Nie spodziewałem się tak szybkiej reakcji :-) a dziś cały dzien służbowo z dala od kompa dlatego odpowiedź dopiero teraz (w przerwie fnału Ligi Mistrzów :-) )... Dziekuję raffran-owi tym bardziej, że jego dziennik i fotki oglądałem wielokrotnie. Mamy troche nie po drodze na pomorze to fakt ale dom buduje się raz prawda? Więc chyba sie wybierzemy...

Jeszcze raz dzięki i liczę na kontakt ze strony innych Dworkowców :-)

Pozdrawiam Darek

PS.Raffran wysyłam wiadomośc na PW (teraz lub jeśli nie zdążę - po meczu ;-) )

• 3 weeks później...
  • 1 year później...
  • 10 months później...