Pa_____us 01.01.2023 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 Hej, Jakis czas temu ekipa usuwala mi rysy na szybach okiennych. Wszystko poszło okej, natomiast dopiero po okolo pol roku, pod odpowiednim katem padania swiatla, zauwazyelem, ze na jednym oknie pozostala taka jakby matowa powierzchnia (cien, nie wiem jak to nazwac). Proces wyglada tak, usuwali rysy - rysy znikaly, natomiast pojawiala sie ta matowa powierzchnia a pozniej ja poloerowali i wszystko bylo okej. Tutaj niestety ani ekipa ani ja nie zauwazylismy, ze nie spolerowali tego do konca (widac to tylko pod pewnym katem). Niestety totalnie stracilem kontakt do tej ekipy i zanim wezwe kogos nowego odplatnie to chcialbym podpytac czy moze jest jakis sposob na samodzielne naprawienie tego problemu? Rys nie ma, chodzi tylko o wypolerowanie (tak mi sie wydaje) miejsca po wczesniejszym usuwaniu rys bo zostal taki cien/zmatowienie Uprzejmie dziekuje za wszelka pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 01.01.2023 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 Hej, Jakis czas temu ekipa usuwala mi rysy na szybach okiennych. Wszystko poszło okej, natomiast dopiero po okolo pol roku, pod odpowiednim katem padania swiatla, zauwazyelem, ze na jednym oknie pozostala taka jakby matowa powierzchnia (cien, nie wiem jak to nazwac). Proces wyglada tak, usuwali rysy - rysy znikaly, natomiast pojawiala sie ta matowa powierzchnia a pozniej ja poloerowali i wszystko bylo okej. Tutaj niestety ani ekipa ani ja nie zauwazylismy, ze nie spolerowali tego do konca (widac to tylko pod pewnym katem). Niestety totalnie stracilem kontakt do tej ekipy i zanim wezwe kogos nowego odplatnie to chcialbym podpytac czy moze jest jakis sposob na samodzielne naprawienie tego problemu? Rys nie ma, chodzi tylko o wypolerowanie (tak mi sie wydaje) miejsca po wczesniejszym usuwaniu rys bo zostal taki cien/zmatowienie Uprzejmie dziekuje za wszelka pomoc Samodzielnie można bardziej zepsuć, tworząc dodatkowe rysy lub tzw. soczewkę- zwłaszcza nie mając odpowiednich materiałów i narzędzi polerskich. Lepiej wezwac tą- może ktoś ma jednak namiary- lub inną, sprawdzoną ekipą, niestety odpłatnie. Podkreślę, że sprawdzoną, bowiem już różne widziałem na budowach, chełpiące się znajomością tematu. Zastanawiam się jednak w jakim celu dokonywac tej korekty, skoro przez rok nie było widoczne to zmatowienie i zapewne stało się widoczne całkowicie przypadkowo- pod jakimś kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pa_____us 01.01.2023 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2023 Niestety nie bylo widoczne, bo akurat okno na tej wysokosci bylo zasloniete roleta (juz nie jest i raczej nie bedzie) natomiast jesli slonce jest na odpowiedniej wysokosci to zmatowienie jest bardzo mocno widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts