silencer7 04.01.2023 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Zastanawiam się gdzie umieścić czujkę wibracyjną na oknach i jak doprowadzić kabel... Chodzi o Satel XD-2. Z tego co mi się wydaje najrozsądniej byłoby umieścić ją między skrzydłami (na środku) na dole czyli tak: ale widziałem, że są montowane i na górze: Bardziej intuicyjnym miejscem wydaje mi się dół okna bo jak ktoś będzie majstrował przy oknie to raczej (chyba) u dołu, ale ze względu na parapety XPS nie mam jak tam doprowadzić okablowania. Co sądzicie, czy błędem będzie umieszczenie jej na górze? Czy wychwyci ona majstrowanie przy oknie na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 04.01.2023 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2023 Gdzies tu byl watek o alarmach. Czujka powinna byc na dole, bo wlasnie wieksze szanse, ze wykryje probe wlamania.Moze byc na dole pionowo miedzy skrzydlami lub poziomo miedzy parapetem, a skrzydlami okna. Zalezy od fantazji i miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silencer7 05.01.2023 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2023 Dobra, sam sobie odpowiedziałem... Poniżej screen z instrukcji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.01.2023 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2023 A ja Ci napiszę inną radę - zamontuj ją tak aby nie było jej widać z zewnątrz............bo niestety jej unieszkodliwienie jest w obecnym czasie banalnie proste . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts