Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kasa mieszkaniowa

Gość

Recommended Posts

Mój ojciec ma taką książeczke. Założył ją w 1978 i chce mi ją przepisać poniewarz zaczynam budowe za rok. nie wiecie jaka to procedura?

i czy naprawde wyplaca mi kaske dopiero gdy budowa bedzie zawansowana w 40% przeciez to jes parodia. Musze sie dowiedziec ile wplacil na ta ksiazeczke bo chba z waszych obliczen wychodz ze ta premia to 2x podstawa wplaty

Cześć. Niestety w tym kraju nic Ci nie oddadzą jak już Ci raz coś zabrali.

Przy wkładzie na tej złodziejskiej książeczce 70 000zł (przed dewaluacją) zostało naliczone 3400zł Ktoś składał przez 15 lat co miesiąc wpłacając część wypłataty i odmawiając sobie czegoś, a teraz wychodzi, jakby było wpłacane po 22zł miesięcznie przy zarobkach 1800zł na miesiąc.

Trzeba było kupić za to wtedy jakiś samochód rodzice mieliby chociaż coś albo kupować dolary u cinkciarza i je składać teraz coś by z tego było.

Taki jest nasz kraj. Okrada zwykłych , uczciwych, szarych ludzi. :evil: :evil: :evil:

Cześć. Niestety w tym kraju nic Ci nie oddadzą jak już Ci raz coś zabrali.

Przy wkładzie na tej złodziejskiej książeczce 70 000zł (przed dewaluacją) zostało naliczone 3400zł Ktoś składał przez 15 lat co miesiąc wpłacając część wypłataty i odmawiając sobie czegoś, a teraz wychodzi, jakby było wpłacane po 22zł miesięcznie przy zarobkach 1800zł na miesiąc.

Trzeba było kupić za to wtedy jakiś samochód rodzice mieliby chociaż coś albo kupować dolary u cinkciarza i je składać teraz coś by z tego było.

Taki jest nasz kraj. Okrada zwykłych , uczciwych, szarych ludzi. :evil: :evil: :evil:

Premia gwarancyjna.. to taki bonus dla Ciebie za oszczedzanie przez tyle lat i trzymanie w ogole tej ksiazeczki.. szczegoly jak sie wylicza znajdziesz z pewnoscia w necie.. a jak chcesz sie dowiedzieć ile dokladnie dostaniesz wyplaty z premia zwroc sie do oddzialu banku PKO BP ktory prowadzi twoja ksiazeczke i tam Ci to wylicza.. pierwsze wyliczenie jest gratis.. za kazde nastepne trzeba zaplacic..

to ile dostaniesz premii zalezy od dokonywanych wplat (wielkosci) ale przede wszystkim od długosci oszczedzania na ksiazeczce..

dodam tylko informacyjnie ze ja mam ksiazeczke mojej mamy zalozona jakos w polowie lat 70-tych.. i mam na niej 190 zł ;-)) a premia gwarancyjna za oszczedzanie to jakies okolo 20.000zł :-))..

chyba żartujesz !!! to całkiem niezła kaska chyba ta książeczka nie da mi spać. Tylko mój ojciec założył ją w Przemyślu a ja mam kawałek do tego miasta i nawet nie wiem gdzie sie mieści ten bank ale z tego co mówisz to warto sie pofatygować i pojechać.

dzięki za odpowiedz :D