Mirosław Filipek 13.07.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Mój ojciec ma taką książeczke. Założył ją w 1978 i chce mi ją przepisać poniewarz zaczynam budowe za rok. nie wiecie jaka to procedura?i czy naprawde wyplaca mi kaske dopiero gdy budowa bedzie zawansowana w 40% przeciez to jes parodia. Musze sie dowiedziec ile wplacil na ta ksiazeczke bo chba z waszych obliczen wychodz ze ta premia to 2x podstawa wplaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krynek 14.07.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Cześć. Niestety w tym kraju nic Ci nie oddadzą jak już Ci raz coś zabrali. Przy wkładzie na tej złodziejskiej książeczce 70 000zł (przed dewaluacją) zostało naliczone 3400zł Ktoś składał przez 15 lat co miesiąc wpłacając część wypłataty i odmawiając sobie czegoś, a teraz wychodzi, jakby było wpłacane po 22zł miesięcznie przy zarobkach 1800zł na miesiąc. Trzeba było kupić za to wtedy jakiś samochód rodzice mieliby chociaż coś albo kupować dolary u cinkciarza i je składać teraz coś by z tego było. Taki jest nasz kraj. Okrada zwykłych , uczciwych, szarych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krynek 14.07.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Cześć. Niestety w tym kraju nic Ci nie oddadzą jak już Ci raz coś zabrali. Przy wkładzie na tej złodziejskiej książeczce 70 000zł (przed dewaluacją) zostało naliczone 3400zł Ktoś składał przez 15 lat co miesiąc wpłacając część wypłataty i odmawiając sobie czegoś, a teraz wychodzi, jakby było wpłacane po 22zł miesięcznie przy zarobkach 1800zł na miesiąc. Trzeba było kupić za to wtedy jakiś samochód rodzice mieliby chociaż coś albo kupować dolary u cinkciarza i je składać teraz coś by z tego było. Taki jest nasz kraj. Okrada zwykłych , uczciwych, szarych ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filippo 14.07.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 ..i czy naprawde wyplaca mi kaske dopiero gdy budowa bedzie zawansowana w 40% przeciez to jes parodia. Możesz wnioskować o wypłatę środków wraz z premią gwarancyjną gdy budowa jest w zaawansowana w 20% wartości kosztorysowej całej budowy domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław Filipek 14.07.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 a co to jest ta premia gwarancyjna ???Jeśli mój ojciec miał na książeczce jakieś 2.500zł to na ile mogę liczyć. Miał ktoś tką sytuacje jak ja ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filippo 15.07.2005 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Premia gwarancyjna.. to taki bonus dla Ciebie za oszczedzanie przez tyle lat i trzymanie w ogole tej ksiazeczki.. szczegoly jak sie wylicza znajdziesz z pewnoscia w necie.. a jak chcesz sie dowiedzieć ile dokladnie dostaniesz wyplaty z premia zwroc sie do oddzialu banku PKO BP ktory prowadzi twoja ksiazeczke i tam Ci to wylicza.. pierwsze wyliczenie jest gratis.. za kazde nastepne trzeba zaplacic.. to ile dostaniesz premii zalezy od dokonywanych wplat (wielkosci) ale przede wszystkim od długosci oszczedzania na ksiazeczce.. dodam tylko informacyjnie ze ja mam ksiazeczke mojej mamy zalozona jakos w polowie lat 70-tych.. i mam na niej 190 zł ) a premia gwarancyjna za oszczedzanie to jakies okolo 20.000zł ).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław Filipek 15.07.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 chyba żartujesz !!! to całkiem niezła kaska chyba ta książeczka nie da mi spać. Tylko mój ojciec założył ją w Przemyślu a ja mam kawałek do tego miasta i nawet nie wiem gdzie sie mieści ten bank ale z tego co mówisz to warto sie pofatygować i pojechać. dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts