SirPikaczu 09.01.2023 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2023 Blok z wielkiej płyty z lat 90, wentylacja grawitacyjna + ostatnie piętro Mam problem z mokrymi od wewnątrz szybami i wilgotnością na poziomie 60-75%. Od spółdzielni dostałem rekomendację żeby zamontować nawiewiniki. Oczywiście jestem świadomy, że do prawidłowo działającej wentylacji grawitacyjnej potrzebny jest napływ powietrza. Dzisiaj rano zrobiłem test i rozszczelniłem okna na cały dzień, co pozwoli mi uzyskać zapewne podobny efekt jak przy nawiewinikach. No i wilgotność mam teraz w mieszkaniu 70% (rano 75%), temperatura 22,8. Temp na zewnątrz 6 stopni, duża wilgotność na zewnatrz. Czy przy duzej wilgotnosci na zewnatrz to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 10.01.2023 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2023 WIlgotność względna na zewnątrz jes wysoka, ale bezwzględna jest niska. To nie jest tak, że wilgotność spadnie od razu. Druga sprawa, to czy po rozszczelnieniu okiem masz ciąg przy anemostatach wywiewnych. Jeśli nie masz to musisz zgłosić problem w spółdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts