Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kobiety i lenistwo

Gość kaj105

Recommended Posts

• Odpowiedzi 445
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No, nie wiem :roll: Dla mnie był to skrót wypowiedzi:

" w nocy nie pospałem, bo zona nie umiała uspic dziecka w drugim pokoju, a do tego jeszcze pare razy chodziła do kuchni, a mnie budzi otwieranie drzwi. A jak wróciłem z pracy, to nie dość, że nie mogłem znależć swoich kapci /gdzie ona je chowa :o a jak chowa, to niech je wyciąga, jak wracam/, to obiad nie był zrobiony :roll: Ja pracuje cały dzień i mam chyba prawo do ciepłego posiłku, no nie?" 8)

A tu niespodzianka milutka. Panowie tatusiowie nas brobnią :) Fajni jesteście!

Ja tam jeszcze ojcem nie jestem, ale nie lubię jak ktoś gada takie farmazony.

Kwestia jest tylko taka, że czasem kobieta może przesadzać i facet gania po domu jak w ukropie, bo ona caly czas zmęczona.

Dlatego prosiłem o szczegóły

Mam 2 letnie dziecko i raczej wszystko potrafię zrobić (chociaż nie codziennie zależy od humoru dziecka), co wcale nie znaczy że jest to łatwe. Jednak gdy mój syn nie miał jeszcze roku to zrobienie czegokolwiek było bardzo trudne i wyczerpujące (ja odkurzam, to on też chce odkurzać i niestety musiałam dać dziecku odkurzacz do pobawienia się nim albo ciągać go w posadzonego w nosidełku za odkurzaczem, gotując zupę dawać mu do wrzucania warzywa, itp). Jednak przy dobrym humorze dziecka było to możliwe.

Jak to se dzieje ze kobiety gdy maja dziecko zaslaniaja sie jego opieka by nic nie robic?

Bo opieka nad nimi jest bardzo ciężka sam spróbuj. Mój mąż jak opiekuje się dzieckiem to nic więcej już nie zrobi.

Jak to se dzieje ze kobiety gdy maja dziecko zaslaniaja sie jego opieka by nic nie robic?

W moim przypadku, a właściwie mojej żony lenistwo nijak się ma do Niej, ona nawet koło lenia nie leżała :p , a tak na poważnie to przydałyby się Jej lejce by Ją powstrzymać przed nadmierną harówą w domu, co nie znaczy że innym nie przydałby się bat :p

panowie! serce rosnie jak sie czyta wasze wypowiedzi. :D fajnie, że dostrzegacie jak bardzo czasem jesteśmy zaparcowane (etat w jakiejs firmie, etat przy dzieciach, no i jeszcze trzeba o siebie zadbać!).

poza tym uwarzam, że w większosci przypadków obie strony sa bardzo zapracowane, a problem polega tylko na bobrym podziale obowiązków i właściwym zrozumieniu.

Kaj - lenistwo wypomina ten, kto nie potrafi dojrzec go u siebie :-? [/b]

Facet ma prawo do ciepłego posiłku, żyły wypruwa by kobieta miała co jeść, a ona nie wali czółkiem w próg na dźwięk dzwonka czy chrobotu klucza w zamku ?

No ja nie wiem brahu, jak kobietę wychowałeś.

Na Twoim miejscu zrobił bym system kontroli czasu i po przyjściu do domu wrzucał dane do kompa.

Może skubana zamiast wypolerować podłogi poleruje paznokcie ??

Albo zamiast własnoręcznie zrobionego makaronu do pomidorowej truje Cię kupionym ścierwem ?

I kontrola wydatków, 10 zł dziennie i żądaj rachunków na wszystko.

A jak nie, zupę przesol.

W końcu musi być za co.

No, nie wiem :roll: Dla mnie był to skrót wypowiedzi:

" w nocy nie pospałem, bo zona nie umiała uspic dziecka w drugim pokoju, a do tego jeszcze pare razy chodziła do kuchni, a mnie budzi otwieranie drzwi. A jak wróciłem z pracy, to nie dość, że nie mogłem znależć swoich kapci /gdzie ona je chowa :o a jak chowa, to niech je wyciąga, jak wracam/, to obiad nie był zrobiony :roll: Ja pracuje cały dzień i mam chyba prawo do ciepłego posiłku, no nie?" 8)

A, Twoja żona cały dzień siedzi u fryzjera, kosmetyczki, czyta książkę albo plotkuje z koleżanką?Sam sprzątaj po sobie kapcie, to Ci nie schowa :evil: Nie mogę takich ja Ty, po prostu czytać :evil: mam dwójkę dzieci i dzielimy sie obowiązkami,Współczuję zawsze kobietom które maja przy boku faceta, co nie dość, ze kapci swoich nie potrafi znależc, to jeszcze, drzwi mu przeszkadzają, jak żona w nocy z wyjącym dzieckiem chodzi :evil:

Facet ma prawo do ciepłego posiłku, żyły wypruwa by kobieta miała co jeść, a ona nie wali czółkiem w próg na dźwięk dzwonka czy chrobotu klucza w zamku ?

No ja nie wiem brahu, jak kobietę wychowałeś.

Na Twoim miejscu zrobił bym system kontroli czasu i po przyjściu do domu wrzucał dane do kompa.

Może skubana zamiast wypolerować podłogi poleruje paznokcie ??

Albo zamiast własnoręcznie zrobionego makaronu do pomidorowej truje Cię kupionym ścierwem ?

I kontrola wydatków, 10 zł dziennie i żądaj rachunków na wszystko.

A jak nie, zupę przesol.

W końcu musi być za co.

Ja tam nie wiem, ale ta kobita to naprawdę jakas taka nie wychowana odpowiednio....

Ziabo zapomniałaś w swoim opisie o przytarganiu do kuchni za włosy i maczugi w drugiej ręce....

http://www.animowane-gify.com/gify%20kreskowki/gify-rozne/dibu0019.gif