Tomek_J 20.01.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Caly czas mowimy "JAK" tylko nie sluchasz. (...) Czyz to nie jest odpowiedz na pytanie JAK? Zdziwisz się, ale dla mnie - nie. Morał co najwyżej z tych wypowiedzi i "rad" taki, że nie da się mieć i wychować dziecka bez poświęcenia prawie wszystkiego, co się dotychczas miało. I nie mozesz mowic ze nasze poczynania byly zle Mogę mówić, co mi się podoba, o ile nie naruszam niczyich dóbr osobistych. Natomiast w żadnym momencie nie twierdziłem, że Twoje poczynania były złe. Ale ty wszystko to krytykujesz, najmadrzejszy chlopak ktory pojecia o mieniu dzieci nie ma. Ja też cię lubię . A nie posiadanie dzieci to jakiś grzech jest ? Przestępstwo ? Gorszy przez to jestem, że odnosisz się do mnie tak lekceważąco ? Rozumiem, że najpierw trzeba mieć dziecko, a potem dopiero mieć wątpliwości i rozterki ? :D:D Mysle ze nie warto wiecej z toba dyskutowac bo tak jak powiedziala marta jestes nudny i marudny. Chyba się rozpłaczę ! :D:D Skoro taki nudny i marudny jestem, to czemu w ogóle ze mną rozmawiasz ? Serdeczne pozdrowienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.01.2005 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Wiesz Paty, mam wspaniałych rodziców. Bardzo troszczyli się o mój rozwój - posyłali na lekcje pianina, na języki, basen, łyżwy itd. itp. Jestem im ogromnie wdzięczna. Ale strasznie chciałam mieć rodzeństwo, tęskniłam za większą rodziną. Niestety, nie doczekałam się. Chyba powody, które wymieniasz też po części wpłynęły na decyzję moich rodziców. Bawiłam się więc sama lalkami, czasem przyszła koleżanka, potem rodzice kupili psa ... Wcale nie jest fajnie być jedynaczką. Było dla mnie jasne, że będę miała więcej niż jedno dziiecko. I tak się stało - oczywiście decyzja przemyślana i zaplanowana. Nie wiem czy ominą nas życiowe kataklizmy, mam nadzieję, że los będzie dla nas łaskawy. A kiedy nas zabraknie, dzieci będą miały siebie nawzajem. Mimo sporej różnicy wieku (7 lat) przepadają za sobą i mam nadzieję, że tak zostanie. Maggie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 20.01.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Tomek - jak zwykle twoje "prawo do cytatu" przeinacza wszystko. Zyj sobie Tomku spokojnie, chcesz miec dzieci to miej nie chcesz to nie miej - twoje zycie, twoj wybor. Ja dziecko mam , na dodatek zdrowe co jest moim najwiekszym szczesciem, domu jeszcze nie mam ale udalo mi sie zapewnic dziecku zycie w milosci , jedzenia mu nie brakuje, zabawek tez nie, budowa domu moze jeszcze niestety poczeka bo wlasnie zdecydowalismy sie z mezem na drugie dziecko Probowalam pokazac ci jak to zrobilam ze mi sie udalo miec dziecko w dzisiejszych czasach ale widze jednak ze twoja fobia utracy pracy i innych nieszczesc jest silniejsza od wszystkich argumentow. Nie wiem czego tu oczekiwales , jakich rad, moze kasy od kogos zeby ktos ci podarowal? nie wiem. Ale jesli nic co bylo tu pisane przez wiele osob nie trafia do ciebie to przykro mi ale nie mam dla ciebie rady. Widocznie musisz zyc bez dzieci bo jesli stracisz prace to nie bedziesz mogl ich godnie wychowac. Uparcie twierdzisz ze nie stac cie na dzieci to widocznie tak jest i nic na to ja osobiscie nie poradze, pozostaje mi tylko wspolczuc ci z tego powodu. Przykro mi ze jestes w takiej ciezkiej sytuacji i zycze ci aby sie ona polepszyla. Na tym zakonczmy dyskusje nie przynoszaca dobrych owocow. Przeinaczasz wszystko i zaczynasz byc agresywny i ordynarny . Nigdy nie powiedzialam ze nie mienie dzieci to grzech i ze z tego powodu ktos jest gorszy - nie wkladaj mi w usta swoich bzdur. Pozdrawiam - to byl moj ostatni post do ciebie , A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 20.01.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Maggi mam dokladnie takie samo zdanie jak ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 20.01.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Czytam wasze wypowiedzi i zauwżam w nich same skrajności. Albo będzie jakaś tragedia , więc po co mieć dzieci albo będę miała dzieci więc niczym sie nie przejmuję bo mój zaradny mąż znajdzie na nie forsę. Dziewczyny - żony wspaniałych mężów- macie cholerne szczęście że wasi faceci o wszystko zadbają. Nie dziwcie się tym panom i paniom że podjecie decyzji o poczeciu dziecka rozważają w kategoriach materialnych. Paty. Paty, mi do skrajności daleko, sama rozważałam decyzję o poczęciu dziecka również w kategoriach materialnych. Różnica może jest taka, że nie tylkow takich. Ale na Boga, skoro było mnie na to stać w momencie, kiedy edcyzję podejmowałam, to czemu niby miałabym jednak zrezygnować i zakładać, że mi się pogorszy. Czy to jest skrajność? Pracujemy oboje, nie polegam TYLKO na mężu, ale też na sobie, a on na mnie. Postaram się dać dziecku najwięcej jak mogę. Widzisz różnie ludzie chcą wychowywać swoje dzieci. Dla Ciebie b.ważne są dobra materialne, wysoki standard życia. Dla mnie jest to nieważne. I nie przekonuję nikogo do takiego samego podejścia. Wyrażam tylko swoją opinię. Ja nie widzę żadnych skrajności w moim, Agnieszki, Ślimaka Maćka czy Gościa podejściu. Gdzie tu Paty skrajność? Toż trudno mi sobie wyobrazić coś bardziej normalnego (żeby nie powiedzieć przeciętnego) modelu rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 20.01.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Tomek - jak zwykle twoje "prawo do cytatu" przeinacza wszystko. Jak zwykle Zyj sobie Tomku spokojnie, chcesz miec dzieci to miej nie chcesz to nie miej - twoje zycie, twoj wybor. O WŁAŚNIE ! O to chodzi ! Wreszcie zaczynasz nabierać stosownego dystansu. widze jednak ze twoja fobia utracy pracy i innych nieszczesc A tak prosiłem: daruj sobie tą psychoanalizę... jest silniejsza od wszystkich argumentow. Najwyraźniej argumenty jakieś takie nie bardzo... Nie wiem czego tu oczekiwales , jakich rad, moze kasy od kogos zeby ktos ci podarowal? nie wiem. To zechciej, proszę, przeczytać jeszcze raz topik od strony 4 do 6. Mówię serio. Uparcie twierdzisz ze nie stac cie na dzieci W którym miejscu ? Przeinaczasz wszystko i zaczynasz byc agresywny i ordynarny. Przeinaczasz moje wypowiedzi, nadinterpretujesz wg swego widzimisię i zachowujesz się niegrzecznie i lekceważąco praktycznie od chwili zabrania przeze mnie głosu. Nie dziw się zatem, że nie odczuwam jakiegoś szczególnie wielkiego szacunku do Twojej osoby. Natomiast do agresji i ordynarności się nie poczuwam. Nie grożę Ci, nie "rzucam mięsem", jestem spokojny i staram się dać temu wyraz stosując stosowne emotikonki. nie wkladaj mi w usta swoich bzdur. To tak a propos agresji i ordynarności ? Kurczę, ludzie... Ręce, nogi i inksze członki opadają... Czy każda rozmowa na forum dyskusyjnym musi kończyć się kłótnią ?... Pozdrawiam - to byl moj ostatni post do ciebie Trzymam za słowo, bo nie uśmiecha mi się dalsze Twoje wyżywanie się na mnie tylko za to, że nie podzielam bezkrytycznie Twoich poglądów. Pozdrawiam również ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 20.01.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Czytam wasze wypowiedzi i zauwżam w nich same skrajności. Albo będzie jakaś tragedia , więc po co mieć dzieci albo będę miała dzieci więc niczym sie nie przejmuję bo mój zaradny mąż znajdzie na nie forsę. Dziewczyny - żony wspaniałych mężów- macie cholerne szczęście że wasi faceci o wszystko zadbają. Nie dziwcie się tym panom i paniom że podjecie decyzji o poczeciu dziecka rozważają w kategoriach materialnych. Paty. Paty, mi do skrajności daleko, sama rozważałam decyzję o poczęciu dziecka również w kategoriach materialnych. Różnica może jest taka, że nie tylkow takich. Ale na Boga, skoro było mnie na to stać w momencie, kiedy edcyzję podejmowałam, to czemu niby miałabym jednak zrezygnować i zakładać, że mi się pogorszy. Czy to jest skrajność? Pracujemy oboje, nie polegam TYLKO na mężu, ale też na sobie, a on na mnie. Postaram się dać dziecku najwięcej jak mogę. Widzisz różnie ludzie chcą wychowywać swoje dzieci. Dla Ciebie b.ważne są dobra materialne, wysoki standard życia. Dla mnie jest to nieważne. I nie przekonuję nikogo do takiego samego podejścia. Wyrażam tylko swoją opinię. Ja nie widzę żadnych skrajności w moim, Agnieszki, Ślimaka Maćka czy Gościa podejściu. Gdzie tu Paty skrajność? Toż trudno mi sobie wyobrazić coś bardziej normalnego (żeby nie powiedzieć przeciętnego) modelu rodziny. Marta naprawde czuje bratnia dusze w tobie pozdrawiam cie, lece wlasnie do mojego synka do przedszkola - bedzie impreza - dzien babci i dziadka do uslyszenia - a raczej do napisania pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 20.01.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Tomek - jak zwykle twoje "prawo do cytatu" przeinacza wszystko. Jak zwykle ) IGNOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.01.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Tomku, nie chciałam Cię urazić, ani obrazić. Coś źle chyba zrozumiałam Twoje poprzednie posty. Przepraszam więc. Każdy ma swój sposób na życie. I dopóki jest wszystko ok. - nie ma problemu. A kiedy zacznie się coś psuć - zawsze można to zmienić. Chciałam tylko (na swoim przykładzie) pokazać, że wszystko jest mozliwe. Bo powiem Ci tylko, że gdyby ktoś 15 lat temu powiedział mi, że będę miała to, co mam - pewno nie uwierzyłabym. Myslałam, że to ewentualnie pomoże Ci się pozbyć obaw, niepewności jutra, niepewności, którą chyba każdy z nas doświadcza. Chciałabym, żebyś... żebyście oboje: Ty i Twoja Pani podjęli właściwe (oczywiście właściwe tylko dla Was, dla Waszych pragnień i marzeń) decyzje. Powodzenia Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 20.01.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 To nie ja pisalam post nizej choc moze tak wygladac.Czy ktos przyzna sie do tego postu????? Czyzby autorem byl Tomek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 20.01.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 hehe P.S. ja tylko tak, uśmiechnąć się chciałam zabawne mi się to wydało (te przeprosiny czy coś w tym rodzaju. autoprzeprosiny? ). Agnieszko ja myślałam, że Ty już w przedszkolu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.01.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 no na pewno ani Tomek ani Agnieszka leniwi nie sa. Mnie by sie nie chcialo tyle pisac. bo po co marnować czas na tego typu wymiane argumentów???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.01.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2005 Agnieszko to nie Ty, ani nie Tomek. To Gość od Niani Jakoś tak się poczułam, że włażę z butami w czyjeś życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 21.01.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Tomku, nie chciałam Cię urazić, ani obrazić. Coś źle chyba zrozumiałam Twoje poprzednie posty. Przepraszam więc. ??!? Nie ma za co. Akurat Twoje wypowiedzi czytałem z dużym zainteresowaniem... Nie rozumiem, po co to "przepraszam"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 21.01.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Czy ktos przyzna sie do tego postu????? Czyzby autorem byl Tomek? A świstak siedzi i zawija... Niestety nie ma tu dostępnej emotikonki, którą bardzo chciałbym wstawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Z tym świstakiem to trochi wyjechałeś. No bo kto na reklamie szuka masażystów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 21.01.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Jesssssssu Kroyena Ale Ty masz skojarzenia Uważaj , co by to płazem Ci uszło ... bo ja nie wiem czy Ci się tym dzwonkiem z szyi nie dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 osowa litości, stańczyki mają dzwoneczki u czapki. (qrka Redakcjo proszę o smile'a "śmiech do łez") Aśka czy ty widziałaś stańczyka z czapką co by miała "dzwoneczki" a' la Milka? Niby głowa u mnie słuszna, ale z letka przesadziłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.01.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 A swoją drogą to Milka powinna mi zapłacić za pomysł reklamy dedykowanej do facetów. Tylko kto by chciał się pieścić po 22. ze świstakami, tfu, gomoria. Chociaż z drugiej strony mamy Unię. Chociaż z trzeciej strony mamy GreenPeace. Gdzie jest Jerzysio? Jak ten pomysł dopieścić. Co klik to skojarzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 21.01.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 (qrka Redakcjo proszę o smile'a "śmiech do łez") No właśnie REDAKCJO prosimy o słoneczka - brakuje ich wszystkim ...prosimy o obiecane rozszerzone menu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts