TomekD-LEV 12.01.2023 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2023 Witam, Jestem tutaj NOWY i na wstępie pragnę się przywitać. Jako totalny zółtodziób w dziedzinie budownictwa pragnę się zapytać o zasadę poprawnego ocieplenia dachu pod rozbudowę poddasza w starym domu myślę z lat 20. Wraz narzeczoną weszliśmy w posiadanie starego poniemieckiego domu (pół bliźniaka) pokrytego jeszcze eternitem najprawdopodobniej z lat 20. Jako że planujemy jego totalny remont i przerobienie poddasza na użytkowe zwracam się do was z prośbą o rady na temat izolacji przyszłego dachu. Planujemy na wiosnę usunąć eternit i dach pokryć blachodachówką jako że sąsiedzi będą czynić to samo i warto by było to za jednym zamachem zrobić. Niestety oni nie mają w planach adaptacji poddasza i tylko my będziemy się borykać z tym tematem. W zamyśle jest użycie na krokwiowo płyty PIR 5 cm a w przestrzeni miedzy krokwiowej użycie wełny 150-200 mm o dobrym współczynniku Lamba. Czy mój zamysł jest poprany ?? i Jak to pod względem technicznym powinno wyglądać z tym wszystkimi foliami itp. itd. Proszę o łopatologiczny opis. Dziękuję z góry i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekD-LEV 22.01.2023 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Kochani naprawdę nikt nie chcę się wypowiedzieć w tej materii ??Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts