damis 05.01.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 A w mysłowicach nie dopłacają do nowych.Do modernizacji starych instalacji na nowe pro ekologiczne jak najbardziej, natomiast przy budowie nowych to wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.01.2005 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 A w mysłowicach nie dopłacają do nowych. Do modernizacji starych instalacji na nowe pro ekologiczne jak najbardziej, natomiast przy budowie nowych to wcale. Śmiem przypuszczać, że do nowych kotłów to żadna Rada nie dopłaca. W Dabrowie Górniczej także chodzi o modernizację już istniejącego ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 05.01.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 U nas (Brzeszcze) dopłacają też do nowychKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.01.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 U nas (Brzeszcze) dopłacają też do nowych Krzysiek Znalazłem odpowiednia uchwałę Rady Miasta - http://www.brzeszcze.pl/modules.php?name=prawo&rodzaj=plik_baza&id=3&typ=text/html&tabela=UCHWALY nowela - http://www.brzeszcze.pl/dokumenty/uchwaly/67.pdf W uchwale jest mowa o nowych urządzeniach grzewczych dla osób fizycznych będących właścicielami lokali mieszkalnych lub budynków jednorodzinnych położonych na terenie Gminy Brzeszcze Niestety ale w internecie brak jest załącznika - Regulaminu do nin uchwały. Z wykładni cytownego fragmentu chwały wynikałoby, że dofinansowanie nie dotyczy zakupu kotłów do nowych budynków lecz jedynie chodzi o zakup nowych (czyli wymianie już istniejących) kotłów lub wymianie już istniejącego typu ogrzewania.. Ponadto w uchwała, że o dofinasowanie mogą się ubiegać osoby fizyczne będące właścicielami lokali mieszkalnych lub budynków jednorodzinnych. A waścicielem budynku jednorodzinnego można stać się dopiero po dokonaniiu odbioru przez PINB. Do tego momentu właściciel budowy jest tylko inwestorem a nie włascicielem lokalu (budynku) Ponadto w noweli z 2004 r. mowa także o już istniejących lokalach (czasokres 10 lat) Niemniej sądzę, ze ta kwestia jest dokładnie wyjaśniona w brakującym załączniku - Regulaminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 05.01.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 dzięki Wowka - uchwałe se tez z netu ściągnąłem i formularz na tę okoliczność. Oczywiście - ja wybudowałem nowy dom i wprowadziłem się (z wszystkimi oficjanymi dokumentami), więc teraz moge o tę częściową refundację wystąpić. Inna rzecz że wypłaty są w tej chwili opóźnione o ok. 6 miesięcy - bo zależy to ile gmina ma kasy W każdym razie konsultowałem się telefonicznie z Gminą i moge o refundację wystąpić. hej - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.01.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 dzięki Wowka - uchwałe se tez z netu ściągnąłem i formularz na tę okoliczność. Oczywiście - ja wybudowałem nowy dom i wprowadziłem się (z wszystkimi oficjanymi dokumentami), więc teraz moge o tę częściową refundację wystąpić. Inna rzecz że wypłaty są w tej chwili opóźnione o ok. 6 miesięcy - bo zależy to ile gmina ma kasy W każdym razie konsultowałem się telefonicznie z Gminą i moge o refundację wystąpić. hej - Krzysiek Gratuluje I to zarówno nowego domu jak i tego, że mogłeś go wybudować dzięki tej uchwale cokolwiek taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 05.01.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Bedzie taniej, jak te kase na koncie zobacze hej wszystkim - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts