DUNIA.MD 27.01.2023 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2023 „dzwon” zaczął nadawać Weź tabletkę. Tylko co ma piernik do wiatraka i co z tym balem będzie ??? Bal to ty zaczynasz tu rozkręcać - jak ma poprawnie pracować kocioł + siłownik bez panelu pokojowego. Co ma określić lub wskazać kiedy i co ma być wyłączone. PS. Zamienił przewody we wtyczce poprawnie, bo hydraulicy często mylą biegunowość bazując na instrukcji. Przed tym zamiast w lewo to w prawo kręcił. Dodatkowo wyjaśnił pare reguł itp bo byłem kompletnie zielony w temacie. Jaja se robisz czy zielony pouczał zielonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Serpher 28.01.2023 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Jaja se robisz czy zielony pouczał zielonego. To proszę pokaż jak powinno wyglądać to poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 28.01.2023 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 To proszę pokaż jak powinno wyglądać to poprawnie. Co mam Ci pokazać jak wszystko jest u Ciebie. Sprawdź dokładnie instrukcję sterownika związaną z podpięciem zaworu i ustaw to wszystko tak żeby to co pisałeś wcześniej działało tylko że odwrotnie: jednak podczas rozpalania zawór 4D całkowicie się otwiera na instalację i dopiero po ok godzinie wyrównuje się na ok 50%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samsu 30.01.2023 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 (edytowane) Oooo cóż za przełom w temacie i jakim że to sposobem się okazało, że już szlak trafił ten projekt : Można by dołożyć do tego panel pokojowy. Ja bym to jednak przerobił i dołożył zawór temperaturowy 55'C na powrocie kotła. W takim trybie (PID) powinien pracować palnik z mocą modulowaną pod kontrolą panelu pokojowego. Weź tabletkę. - Se weź ale pigułkę/pigułkę se weź ! ... - jak ma poprawnie pracować kocioł + siłownik bez panelu pokojowego. Co ma określić lub wskazać kiedy i co ma być wyłączone. Jaja se robisz czy zielony pouczał zielonego. - A nie że ślepy niemego – jak oni zieleni to jakiegoś koloru ty jest ? Do tego o konieczności zainstalowania bufora ani słowa – no koniec świata widać po tym już jest bliski. @Serpher cóże to mam Ci w zalinkowanym temacie @3echo dopisać do tego co tam o 4 D jest by dotarło, to w końcu do ciebie jak z tym 4 D jest – jak on dział – jak temperaturę na ochronie powrotu utrzymuje i jak temperaturę na instalację podaje ??? Podmieszanie – wiesz co to jest – termin kojarzysz – skoro to na 4 D za trudne dla Ciebie jest, to spróbuj to to rozwikłać na 3 D termostatycznym – zasada pracy ta sama – w 4 D masz siłownik sterowany sterownikiem kotła a w 3 D masz wkładkę termoregulacyjną – ogarniesz ??? Acz zara co też ja prawię – wszak tu o tym jest napisane : W sterowniku można testować prawo/lewo zachowanie zaworu i zmieniałem dla testu polaryzację, ale wtedy bardzo długo trzyma na małym obiegu kotła. U @3echo 4 D działa jak napisał o tym a u Ciebie nie inaczej jak napisałeś o tym też, więc czego chcesz od tego i jak Twoim zdaniem być to powinno – zwłaszcza, że masz taką technikę palenia a nie inną – ale o tym jak wspomniałem wcześnie – po kolei a nie na łeb i szyję czyli : groch z kapustą!!! Tak na marginesie – wstydził byś się tak zawalony wymiennik w stanie eksploatacyjnym utrzymywać – do DTR-ki zaglądałeś ??? – ten z serwisu kotła Ci o tym nie mówił ???, że to trzeba okresowo czyścić !!!, że przez taki wymiennik to się grzeje komin !!! a nie w kotle wodę !!! którą ciepło jest przenoszone do odbiorników !!!. Ciekawe ile już przez to utopiłeś i ile utopisz jeszcze za nim się za to weźmiesz ???. W kominie co masz – zaglądałeś do niego a właściwie co za komin masz, bo tak jak to palisz teraz i wkładu w kominie nie masz, to tylko patrzeć jak czarny śmierdzący syf z komina na ścianie kominowej będziesz mieć ! Edytowane 30 Stycznia 2023 przez samsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts