KUBEK1978 15.01.2023 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2023 Witam, mam przejście do jednego z pokojów z klatki tak jak na rysunku czyli bez węgarków. Szerokość to 88 cm, tynku jest po 1-1,5 cm na stronę . Czy jest jakiś system żeby tam jakoś zmieścić drzwi 80 ??? bo monterzy doradzają drzwi 70 ale to za wąsko wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 16.01.2023 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Witam, mam przejście do jednego z pokojów z klatki tak jak na rysunku czyli bez węgarków. Szerokość to 88 cm, tynku jest po 1-1,5 cm na stronę . Czy jest jakiś system żeby tam jakoś zmieścić drzwi 80 ??? bo monterzy doradzają drzwi 70 ale to za wąsko wg mnie. Ościeżnica regulowana do drzwi przylgowych w większości przypadków zmieści się w otwór 88cm. Pozostaje przycięcie opasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.01.2023 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Ościeżnica regulowana do drzwi przylgowych w większości przypadków zmieści się w otwór 88cm. Pozostaje przycięcie opasek. Jeśli 88 jest "po tynkach" to cięcie opsek będzie niemal po bandzie, czyli po samym zawiasie oraz zaczepie zamka (warto go wykręcić przed przycinaniem bo szkoda jechać piłą po wkrętach). Ostatnio wymieniałem drzwi w takim układzie, tyle że klient miał 60tki i zmianę na 70tki przyjął z ogromną radością Tylko że po zdemontowaniu starych drzwi otwór okazał się być na 85cm.... i całą grubość ościeżnicy trzeba było zlicować ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts