KrzysiekF1 16.01.2023 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2023 Cześć wszystkim. Zamierzam ocieplac stary dom z lat 80 z pustaka cementowego robionego własnoręcznie. Dom znajduje sie w terenie górzystym, blisko lasu( w linii prostej 20m) oraz rzeki, wilgotność powietrza jest duża. Proszę o poradę jaki wybrac tynk przy takich warunkach. W internecie za dużo nie znalazłem sa propozycję zeby kłaść tynk silikonowy albo akrylowy plus farbe silikonową . Moze ktos z was mieszka w podobnych warunkach i moze polecić rozwiązanie tego problemu. Za pomoc z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 18.01.2023 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 To nie ma znaczenia, że mieszkasz w takim terenie. Ci co mieszkają nad morzem,.mają jeszcze więcej wody w swoim otoczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekF1 18.01.2023 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 Wydaje mi się że ma i to ogromny wpływ. Np czyszczenie ścian które będą za pare lat zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 18.01.2023 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 (edytowane) Warunki masz takie, jakie są.Bierzesz najlepszy tynk, na jaki pozwala Twój portfel.Generalnie, to silikonowe. A czy są lepsze, to może ktoś inny podpowie.Bardziej skupłbym się na prawidłowym wykonaniu ocieplenia, bez dziur i mostków termicznych. Edytowane 18 Stycznia 2023 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viskanmai 19.05.2023 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2023 (edytowane) Mam dom z 1920 roku i po drugiej stronie tej ściany jest komin, który wydaje się nieszczelny i przepuszcza wodę? Szukałem w Internecie, ale nie mogłem znaleźć niczego, co naprawdę wyglądałoby tak, jak to, co mam. Gdy dotkniesz bąbelków, można je wepchnąć - kruszą się i pudrują. Jak najlepiej naprawić ścianę xvideos? Widziałem, jak to zeszlifować i nałożyć uszczelniacz na wierzch? Edytowane 30 Maja 2023 przez viskanmai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts