ciekawski_janusz 18.01.2023 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 Dzień dobry, Z góry przepraszam jeśli piszę w złym dziale - wydał mi się najodpowiedniejszy.Mam zrobioną zabudowane z GK rur centralnego ogrzewania.Od czasu kiedy zaczął się sezon grzewczy, rury/stelaż pyka za każdym razem, gdy ktoś w mieszkaniach nad moim włączy kaloryfer.Domyślam się, że albo stelaż jest zrobiony za blisko rur i podczas ich nagrzewania styka się z nimi, albo samo ciepło w zabudowie powoduje jej "prace".Czy ktoś z Państwa spotkał się z takim problemem i jaki byłby najprostszy sposób na jego usunięcie, bez rozwalania całej zabudowy? A tu powyższy problem w formie audio:https://streamable.com/ctjd5y DziękujęPozdrawiamJanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierol 19.01.2023 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Cześć. Masz zrobione otwory nazwijmy je wentylacyjne w tej zabudowie? Moze to pomoże. Ciepłe powietrze będzie wychodziło z zabudowy nie nagrzewające aż tak całej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciekawski_janusz 19.01.2023 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Cześć, Właśnie otwory są moim pierwszym pomysłem, bo na chwilę obecną ich nie ma. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszproblem 29.01.2023 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Hej, Jeśli masz odgłosy takie, jak w linku, to jest to obijanie się czegoś o coś. Moim zdaniem rury nie są przymocowane prawidłowo i obijają się o zabudowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts