Techno 12.03.2023 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 W CEEB jest tylko źródło ciepła , nie podaje się producenta , typu , mocy a na pewno nie ilości gazu.. A z dotacji nie korzystałem. Jedynie co to sprzedawca ,co wystawił fakturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 12.03.2023 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Straszą kontrolami w domach i to już tej wiosny. Urzędnika Min Środowiska, lub dylegowany urzędnik z gminy. Ci co brali dotacię, już na etapie załatwiania dostawali pytanie jaki czynnik, inni po fakcie dostają pisma szczęścia. Zaznaczę, że to jak narazie plotki z FB. Wśród swoich klientów jeszcze nikt się nie poskarżył. Swoich wszystkich poinformowałem o obowiązku i zdaje się nikt nie zarejestrował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-voymar- 12.03.2023 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2023 Obecnie robisz przeglądy szczelności co roku? Mam gwarancję na 5lat I to instalator dba o przeglądy które robi co rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 13.03.2023 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2023 (edytowane) Czy wogóle ktoś dostał karę za niezarejestrowanie ? Skąd w ogóle jakieś CRO wie , że mam pompę , którą trzeba zarejestrować ? Nikt. Ale skąd wiesz co będzie jak opustoszeje skarbiec i nie będzie z czego finansować kolejnych "polskich ładów"? Ja często rozmawiam z UDT (który nad CRO trzyma pieczę) to jeszcze rok temu nikt tam nie wiedział co to czynnik chłodniczy. Dzisiaj ta sytuacja jest diametralnie inna Są cały czas szkoleni i przygotowywani Bez problemu mogli by egzekwować zapisy CRO i nakładać kary Póki co tego nie robią Czy będzie im się opłacać zareagować na "zgłoszenie życzliwego sąsiada"? I przyjazd do twojej pompy o napełnieniu 2,85Kg, kiedy kilometr dalej mają fabrykę gdzie mogą być agregaty o napełnieniu 500 kg Wątpię. Edytowane 13 Marca 2023 przez _John Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts