Kostek080 20.01.2023 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Witam.Chciałem zapytać o opinie na temat niżej wymienionych konfiguracji i ktora opcja wedlug Was jest najrozsądniejsza.Zależy mi na sterowaniu roletami z pilota i ewentualnie żeby zestaw w przyszłości można było rozszerzyć o sterowanie telefonem ale to warunek niekonieczny. Rozważałem do tej pory tylko opcję z silnikami przeciążeniowymi ponieważ mam znajomych którzy tego nie mają i już po roku dwójka z nich ma do wymiany zerwane wieszaki. Portos z silnikiem radiowym ASA Marconi 17400złRoletex z silnikiem radiowo - kablowym COA 18000złWiśniowski Protecta z silnikiem radiowo-kablowym Aluprof Dm35e i Dm45E. 18500złWiśniowski Protecta z silnikami Somfy oximo IO 22500zł Najkorzystniej finansowo wychodzą rolety Portos ale jest sporo opinii negatywnych o tych roletach.Jesli chodzi o Roletex, nie mogę znaleźć nic na temat ich silników a jeśli chodzi o Wiśniowskiego to już wgl ani jednej opinii w internecie. Różnice w cenach są na tyle niewielkie (za wyjątkiem opcji z silnikami somfy) że chcę po prostu najsolidniejszą opcje a jak wiadomo każdy sprzedawca chwali swoje. A być może ktoś mi podpowie jeszcze inną opcję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 28.01.2023 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2023 Ja osobiście mam same pozytywne doświadczenia z Portosem. Sporo tego już zamontowałem i uwielbiam silniki ASA za ich bezobslugowosc. Na pewno pancerze są bardziej delikatne jak choćby te od aluprof ale nie przekłada się to na jakieś problemy z tymi pancerzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUNSET ROLETY 22.02.2023 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2023 (edytowane) Asa ma dobre jakościowo silniki, chociaż pancerze Portosa są faktycznie od jakiegoś czasu nieco delikatniejsze, jednak montujemy głównie ich rolety i nie mamy większych problemów. Portos robi również rolety z silnikami Somfy. Nie wiem ile jest rolet i jakie rozmiary, więc ciężko mi oszacować jaki byłby to kosz. Mogę zaprosić na stronę /moderowano/ Edytowane 22 Lutego 2023 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ekspert FAKRO 01.03.2023 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2023 Jeśli jest Pan na etapie doboru produktów skutecznie chroniących pomieszczenia przed nagrzewaniem zachęcamy do zapoznania z produktami serii INNOVIEW firmy FAKRO. W naszej ofercie znajdzie Pan między innymi markizy do okien pionowych. Mają one wiele zalet, które w znacznym stopniu podnoszą komfort przebywania wewnątrz budynku podczas upalnych dni. Więcej informacji znajdzie Pan na stronie: https://www.fakro.pl/innoview/markizy-do-okien-pionowych/ Dodam tylko, że mamy w ofercie także markizy w wersji podtynkowej - jest to model VMU https://www.fakro.pl/innoview/markizy-do-okien-pionowych/vmu/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts