itakpowiem 21.01.2023 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) Zauważyłem dziś niepokojącą rzecz w mojej pompie ciepła. Coś jak wyrzut pary ( może czynnika?) z jednostki zewnętrznej. Nie wiem ile to trwało, nie wiem też czy towarzyszył temu jakiś dźwięk bo sytuację zauważyłem gdy wjeżdżałem samochodem na podwórko. Kłąb pary wokół jednostki zewnętrznej, zanim wysiadłem i podszedłem to już go rozwiało Dodam, że jestem świeżym użytkownikiem PC i może to jakaś normalna funkcja np. odszraniania (chociaż aż takich kłębów to nie widziałem na żadnym filmiku z yt) a ja zadaje głupie pytanie Jeśli temat jest banalny to czy mogę jakoś zmienić nazwę tematu i zmienić na inny bo mam kilka pytań odnośnie działania mojej pompy. Może znajdą się inni użytkownicy NeoHeat - ja mam akurat Eko II 15 Edytowane 21 Stycznia 2023 przez itakpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ham3r 21.01.2023 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 Może to jest para wodna po defroście? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
itakpowiem 21.01.2023 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) Może tak być, tylko tej pary było dużo więcej. Po wykresach pracy pompy miało to miejsce w momencie przełączania z grzania cwu na co. Przełączanie między trybami trwa 3 min i wtedy prędkość sprężarki spada do 0hz. Pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów. Widzę, że głownie wałkowany jest temat zużycia prądu i jeden panasonica. Czy obserwacje i pytania dotyczące pracy PC umieszczamy zawsze w tym drugim niezależnie od producenta pompy? Edytowane 21 Stycznia 2023 przez itakpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 22.01.2023 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Nie martw się. Jak nic - defrost. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts