zeusik6 21.01.2023 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 (edytowane) Czy lata 3.2x7 może posłużyć jako podparcie pod dachówkę betonowa braas celtycka? Nie mogę w karcie produktu znaleźć zalecanej wielkości łat. Krokwie 25 par na 13.6 metra więc średnio co 60 cm krokwie. Największy rozstaw (tam gdzie będą okna dachowe) rozstaw 80cm. Edit. Znalazłem coś takiego Zdjecie dachu Edytowane 21 Stycznia 2023 przez zeusik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2023 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2023 Czy lata 3.2x7 może posłużyć jako podparcie pod dachówkę betonowa braas celtycka? Nie mogę w karcie produktu znaleźć zalecanej wielkości łat. Krokwie 25 par na 13.6 metra więc średnio co 60 cm krokwie. Największy rozstaw (tam gdzie będą okna dachowe) rozstaw 80cm. Łata o wymiarach 3,2 cm x 7,0 cm ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 22.01.2023 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 (edytowane) Tak drogi Panie, toż nie w metrach Taki wymiar mam już nacietych prawie kilometr metrów biezacych z tartaku , a nie bardzo przekonuje mnie blachodachowka bo to pod nią były robione takie laty. Zastanawia mnie czy taka grubość przy tym rozstawie krokwi nie będzie powodować uginania się połaci. Heh. Jeśli wierzyć zapewnieniom producenta (patrz obrazek wyżej) to było by ok bo oni nawet dopuszczają grubość 30mm przy rozstawie krokwi poniżej 80cm, ewentualnie w miejscach okien dać podwójne hm? Bo pozostałe pary są bardzo gęsto rozmieszczone niektóre nawet co 50cm Edytowane 22 Stycznia 2023 przez zeusik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.01.2023 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2023 Nie grubość 3,7 cm mnie dziwi tylko szerokość 7,0 cm. Jeżeli takie masz to mogą być zwłaszcza przy rozstawie krokwi co ok. 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.02.2023 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Rozstaw krokwi to jedno a nachylenie połaci to drugie. Dla Twojego kąta nachylenia połaci odpowiedni przekrój łaty to 6x4 cm. Te Twoje łaty od biedy mogą być. W tych polach gdzie rozstaw 80 cm radziłbym dokręcić od spodu kawałki łat. W przypadku krycia wstępnego wykonanego papą na sztywnym poszyciu i montażu izolacji cieplnej pomiędzy krokwiami należy tą izolację odpowiednio opuścić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts