kobong 01/22/23 12:19 PM Zgłoś naruszenie Share Posted January 22, 2023 Dzień dobry. Będę wdzięczny za sugestie jaki syfon dobrać do zlewu Blanco Tipo 9e. Zlew jest jednokomorowy ale ma ociekacz z odpływem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swierol 11/08/23 03:04 PM Zgłoś naruszenie Share Posted November 8, 2023 Czy to jest prawidłowo podłączony syfon?[ATTACH=CONFIG]466907[/ATTACH] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbx 11/08/23 07:37 PM Zgłoś naruszenie Share Posted November 8, 2023 Tam są dwa syfony w jednym, więc jest super gites. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swierol 11/08/23 07:43 PM Zgłoś naruszenie Share Posted November 8, 2023 Tam są dwa syfony w jednym, więc jest super gites. Sam to robiłem i też mi się wydaje, że powinno być ok. A jednak z niewiadomego mi miejsca (powodu) delikatnie zalatuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbx 11/08/23 09:06 PM Zgłoś naruszenie Share Posted November 8, 2023 Masz tam chemii pod dostatkiem, popsikaj to capić przestanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swierol 11/09/23 08:06 AM Zgłoś naruszenie Share Posted November 9, 2023 Masz tam chemii pod dostatkiem, popsikaj to capić przestanie. Chodzi o to ze zalatuje jakby z oczyszczalni to właśnie w kuchni. Nigdzie indziej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbx 11/09/23 01:34 PM Zgłoś naruszenie Share Posted November 9, 2023 Uparty jesteś...sprawdź szczelność wejścia w ścianę rury karbowanej. Na zdjęciu mało widać jak to wygląda.I też w miejscu teleskopu, tam gdzie górna częśc syfonu ma regulację długości.A tak po prawdzie, weź to wszytko wyp..l i zamontuj normalny odpływ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swierol 11/09/23 01:40 PM Zgłoś naruszenie Share Posted November 9, 2023 Też o tym myślałem:) Najpierw wymienię ten długi wąż na zwykłą rurkę z redukcją, żeby połączenia były jak należy. Niby ta karbowana wchodzi ma taki specjalny króciec pasujący w kielich fi50mm ale trudno to nazwać połączeniem systemowym. To zlewozmywak i syfon ikeowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts