pst25 23.01.2023 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2023 Witam. Mam gruntową pompę ciepła Galmet 10 kW. Z powodu małej kotłowni powiesiłem zbiornik buforowy 100l. Jednak jest zbyt mały i pompa musi się znacznie częściej włączać niż planowałem i ogólnie wydaje się, że mam takiego odbioru ciepła. Chciałem zainstalować zbiornik 300l a nawet 400l. Boję się przebijać na strych by się w przyszłości nie rozszczelnił... Obok kotłowni mam ganek i może są zbiorniki kwadratowe lub może są inne rozwiązania warte uwagi, o których nie wiem ?łączenie dwóch zbiorników w szereg też chyba nie jest dobrym rozwiązaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pst25 26.01.2023 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2023 Czy mogę drugi zbiornik (np. 200l. ) podłączyć w szereg ? Pompka między głównym zbiornikiem a pomocniczym i powrót do instalacji do podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts