MARTiiii 03.01.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2005 Otóż posiadam stary dom gdzieś z roku 1911 z pokaźną dużą działką ok 2km od granic Rzeszowa. Dom ma ok. 120m2 bez strychu, i garażu które są dość pokaźne (2 traktory na długość jak nic, a strych wileki bo trzymane było tam siano). Dom ma 2 piętra + strych jak 1,5 pietra. Pierwsze piętro jest obniżone i wchodzi w połowie pod ziemie. 1 i 2 piętro mają osobne wejśćia z zew., na strych wejście przez garaż po schodach. Dom wybudowany z cegły, wygląd z zew. nie za świetny, w środku jeszcze gorzej niż na zew, chociaż nie tragicznie. I teraz nie wiem co tym fantem zrobić. Jeśli sprzedać, to w takim stanie czy opłaca się najpierw zrobić remont i z o wiele większym zyskiem sprzedać? Tylko, że taki remont pewnie sporo wyjdzie - przydałyby się schody z 1 na 2 piętro. Gaz na działce jest ale nie w domu. Reszta mediów jest. Czy środki jakie w dom włoże, zwrócą się znacznie? OPłaca się takie domy remontować, jeśli nie mam zamiaru tam mieszkać?Poradzcie, co można z czymś takm zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.01.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Nie oplaca sie. Taki podpicowany dom to jest jeszcze cos gorszego niz dom w ktorym widac co jest nie tak. Obawiam sie ze naklad ktory wlozysz w remont moze sie nie zwrocic, poniewaz kazdy zakres robot pociaga za soba nastepne etapy i w koncu nie wiadomo kiedy przerwac. A kazdy ma inny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.01.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Jak tylko porządnie posprzątać, wywalić niepotrzebne graty, odmalować trochę ( tak dla oka ) to chyba warto, bo pierwszego wrażenia drugi raz na potencjalnym kupcu nie zrobisz ! Pitbull ma rację, trudno przewidzieć co podczas remontu będziesz musiał zrobić ( z reguły okazuje się że trzeba pruć instalacje - a to kosztuje ) No i oczywiście musisz mieć kasę na remont ..... i to niezłą Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 04.01.2005 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 NO właśnie tak myślałem, że to nie ma sensu. Tylko posprzątać, pomalować coś i papa. NO chyba, żę go ubezpiecze i zaprosze na kiełbaski z ogniska . Dom jest fajny ale przeraża mnie kwota która by pewnie trzeba w niego włożyć. Może wyburzyć ??? i nowy dom tam postawić. Dużo wyburzenie kosztuje wraz z wywyezieniem gruzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 05.01.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 To zalezy kto go rozbiera i jaka metoda. ale trzeba sie liczyc z kwota 20-30 000 zł. Czasami dzialka jest cenniejsza niz to co na niej stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.01.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Piszesz, że masz dużą działkę. Postaw nowy dom obok, będziesz miał i gdzie ekipę przechować i materiały składować, a potem to albo rozbierzesz albo przebudujesz na pomieszczenia użytkowe, albo wynajmiesz, albo hurtownie założysz albo ... albo pieczarki hodować będziesz ... Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 05.01.2005 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Mieszkam w Lublinie, przeprowadzka do Rzeszowa odpada . Wynajme jakiś Ukrainćow i rozbiorą go za zamniej . Tak serio nieche go rozbierać. To, że działka jest cenniejsza jestem pewien. Dom to bardziej problem . W tym tygodniu będę w tym domu to zapodam tutaj fotki. Może wam wpadną jakieś ciekawe pomysły, co można by było z nim zrobić. p. s Przesadziłem dom jest z 1965r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 11.04.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2005 Sensowny remont jest sensowny jedynie gdy robi się dla siebie. Na sprzedaz prawie nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 03.02.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2006 MARTiiii czy ten dom jeszcze stoi ??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts