knowak 29.01.2023 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2023 Hej! Trzy dni temu została wylana wylewka samopoziomująca (atlas sms 30) przez fachowców u mnie w mieszkaniu i mam wątpliwości czy to dobrze zostało wykonane. Sama powierzchnia aktualnie nie jest mokra w dotyku, po położeniu czegoś na wylewce zostaje wilgotna plama. Powierzchnia jest równa, ale martwią mnie te 'zacieki' i różne kolory. Czy możecie mi powiedzieć czy tak to powinno tak wyglądać po trzech dniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2023 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 A jest równa ? spójna, nie łuszczy się? czy tylko wygląd estetyczny czegoś co nigdy już nie zobaczysz Cię martwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knowak 30.01.2023 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Jest równa, nie widać żadnych pęknięć. Wiem ze nigdy jej nie zobaczę po położeniu podłóg jednak wygląda dla laika inaczej niz zdjecia wylewki które można znaleźć w internecie. Dodatkowo nadal po trzech dniach wylewka jest wilgotna, można juz po niej chodzic, ale po położeniu czegoś na wylewce zostaje wilgotna plama. Według karty technicznej wylewki po 4 dniach powinno sie dac kłaść podłogi a ja niepewnie czuje sie chodząc po niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 30.01.2023 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Kolorystycznie może nie jest ok, ale przy samopoziomujących to się zdarza bo mają taki skład że powstają różne wzory szczególne ciemne smugi i przebarwienia poprzez zastosowanie nieprawidłowych proporcji wody i zaprawy suchej.. Natomiast zastanawiające jest to, że nadal jest mokra . Wszystko wyjaśni się gdy przyjdą robić dalej. Dodatkowo zbyt duża ilość wody powodowała by spękania i odspajanie się wylewki więc tutaj jeśli nie ma tego zjawiska - jest dobrze.To że zostaje ciemna plama po położeniu czegokolwiek to zjawisko normalne - ta zaprawa oparta jest na krzemionkach i drobnym piasku oraz mieszance cementu i innych "śmiesznych dodatków" ale w trzy dni powinna być już sucha, chyba, że coś jej nie pozwala wyschnąć?Fakt jest jeden fachowcy przed położeniem czegokolwiek powinni ją przeszlifować, wtedy okaże się jak jest spójna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 01.02.2023 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2023 Samopoziom powinien być po 4 godz zdatny do lekkiego ruchu pieszego - co do Atlasa to materiał porażka .Zdjęcia wyglądają na totalnie s........ną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts