Keasr223 30.01.2023 03:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2023 Witam miałem problem w trakcie budowy fundamentów (jestem na etapie przed chudziakiem) że startery mi pouciekały przez złą decyzją o podlaniu wyżej stop fundamentowych pod nie , resztą betonu z gruchy . W związku z podlaniem uciekły też zakłady i zrobiły się w granicy 40-50 cm . Ale do czego dążę startery przesunęły się o ok 3 cm w jednym slupie i może z 2 cm w drugim , rozwiązałem to tak że nawierciłem poprawnie otwory tak jak powinno być i wkleiłem pręty na 15 -20 cm na kotwę chemiczną, dołożyłem jeden dodatkowy pręt między starymi wytykami a nowymi. Słup został zaszalowany szerzej żeby objąć otuliną całość, i został ustawiony do poprawnej pozycji na zero. zastanawiam się czy tak jak zrobiłem jest ok czy będzie to żyło . Są to słupy wolnostojące o wymiarach 25x25, podpierające podciąg. Dom jednorodzinny z poddaszem użytkowym. Prosze o opinie czy można tak to zostawić, słupy są już wylane do zera a nie pewność i nerwy zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal3net 31.01.2023 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Panie teraz to jest az za dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts