Stecyk87 31.01.2023 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Witam. Do ogrzewania nowo budowanego domu oraz wody będę stosował piecyk gazowy. Dom, który będę stawiał, będzie z prefabrykatów drewnianych. Czy muszę do tego piecyka gazowego budować komin? Wykonawca domu zasugerował nam, że ewentualnie zamiast komina można do pieca gazowego zrobić same wentylacje i w nich zamontować rurę do pieca gazowego. Czy to drugie rozwiązanie jest dobrym pomysłem, czy jednak lepiej postawić komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 31.01.2023 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2023 Witam. Do ogrzewania nowo budowanego domu oraz wody będę stosował piecyk gazowy. Dom, który będę stawiał, będzie z prefabrykatów drewnianych. Czy muszę do tego piecyka gazowego budować komin? Wykonawca domu zasugerował nam, że ewentualnie zamiast komina można do pieca gazowego zrobić same wentylacje i w nich zamontować rurę do pieca gazowego. Czy to drugie rozwiązanie jest dobrym pomysłem, czy jednak lepiej postawić komin. U mnie rura spalinowa idzie w szachcie wentylacyjnym, komin (bardziej ozdoba) tylko powyżej dachu. Swoją drogą stawiając komin systemowy i tak w jego środek wpakujesz rurę kwasówkę, więc po co podwyższać niepotrzebnie koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts