Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lodówka wolnostojaca-przykładowe zdjecia

akinom

Recommended Posts

zrezygnowalismy z zabudowy lodówki, gdyz zadna z oferowanych do zabudowy (w cenie dla nas przystepnej), nam sie podoba.

Mnóstwo ładnych (i takich, ktore chcielibysmy kupic) jest bez mozliwosci zabudowy. Poszlismy na kompromis estetyczny i kupujemy lodówke wolnostojącą.

Prosba - bede wdzieczna za wklejenie zdjec z lodowkami nie zabudowanymi, jak to wyglada.

Szukamy teraz fajnego rozwiazania - czy po prostu lodówkę postawic luzem czy zrobic do niej taki stelaz (kolor jak meble)i na gorze nad lodowka połke - mam nadzieje, ze wiecie o co mi chodzi.

Co radzicie?

Dodam, ze lodówka nie bedzie stała w jednym ciagu z meblami. Tylko na rogu sciany (z meblami bedzie tworzyła litere L)

To tak jak u mnie. Mielismy ładną dużą lodówkę i szkoda nam było z niej zrezygnować, na rzecz o wiele mniejszej ale za to do zabudowy. Tak więc stoi sobie przy ścianie przy niej są nowe meble z jasnego drzewa (olcha), również mam nie zabudowana zmywarkę. Układ u mnie wygląda tak - lodówka, szafka 40 cm, zmywarka, zlew i szafka pod nim, szafka narożna obrotowa, szuflady 60cm bezpośrednio pod kuchenką, szafka 30cm, szuflady 90cm. No i parę szfek na górze. Może w końcu wkleję trochę zdjęć :lol:

Wiesz myślałam ,że będzie się to wszystko źle komponowało, ale zmieniłam zdanie jak wszystko zostało zrobione.

Niedawno skończyłam remont kuchni, w której musiałam zostawić starą lodówkę i zamrażarkę. Moja koncepcja kuchni nie dopuszczała jednak białego, całkiem sporych rozmiarów, elementu. Zapadła więc decyzja o zabudowaniu starej, wolnostojącej lodówki i zamrażarki - skrzynia ze zintegrowanymi drzwiami z lodówką, z ażurowym tyłem, który zapewnia prawidłową pracę sprzętu. Jeśli będę chciała zmienić sprzęt, bo naprzykład się zepsuje (jest już leciwy :wink: ) lub wypatrzę gdzieś w sklepie jakieś cudo, to nie będzie problemu z wymianą, ani na lodówkę wolnostojącą, ani na lodówkę do zabudowy. A wygląda to tak:

[/img]http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=33073&zid=396379&r=1

http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=7&id=33073&zid=396391&r=1

zrezygnowalismy z zabudowy lodówki, gdyz zadna z oferowanych do zabudowy (w cenie dla nas przystepnej), nam sie podoba.

słusznie, ja też z podobnych powodów wybieram wolnostojącą, a że znam się dobrze na Lodówkach, to polecam Ci bezszronowe LG lub Samsunga, z LG polecam GR-419GLCA w kolorze INOX (około 2299zł), lub kolorze marmurkowym GR-399SVQ (około 1859zł), lub Samsung RL36SBMS w cenie 2089zł . Więcej info znajdziesz na stronie producenta. Od cen producenta spokojnie możesz krzyczeć 10% upustu, a nie kiedy nawet 15%. Ceny wziełem z http://www.agdrtv.com i są już po upustach i to sporych.

http://www.samsung.com/pl/products/refrigerator/refrigerator/images/rl_36sbms_l1.jpg

słusznie, ja też z podobnych powodów wybieram wolnostojącą, a że znam się dobrze na Lodówkach, to polecam Ci bezszronowe LG lub Samsunga, z LG polecam GR-419GLCA w kolorze INOX (około 2299zł), lub kolorze marmurkowym GR-399SVQ (około 1859zł), lub Samsung RL36SBMS w cenie 2089zł . Więcej info znajdziesz na stronie producenta. Od cen producenta spokojnie możesz krzyczeć 10% upustu, a nie kiedy nawet 15%. Ceny wziełem z http://www.agdrtv.com i są już po upustach i to sporych.

LG jest superowa (nam do gustu przypadł model GR-459QLQA c. 3,100) ale musimy z niej zregygnować, gdyż rączki tej lodówki beda przeszkadzały przy otwieraniu piekarnika.

Podoba nam sie tez ARISTON model MBA 4042CBS. Co sądzisz o lodówkach ARISTON? warto czy nie warto (cena podobna jak przy LG).

Podoba nam sie tez ARISTON model MBA 4042CBS. Co sądzisz o lodówkach ARISTON? warto czy nie warto (cena podobna jak przy LG).

Gdybym miał wybierać wśród lodówek bezszronowych w podobnej cenie (+,- 10%) między LG i Aristonem wybrałbym włoskiego Aristona (właściciel Merloni), ale model wymieniany przez Ciebie jest zwykłym modelem z wiatraczkiem :D (AIR), który więcej robi na papierze niż w rzeczywistości :( , czyli jest to zwykła chłodz.zamraż, i dlatego zdecydowanie wybieram LG. Odnośnie wymienianego przez Ciebie Aristona, jest podobny model sprzedawany przez tą firmę pod nazwą Indesit i kosztuje o 500zł mniej i jest w kolorze srebnym, dosyć łatwym w utrzymaniu. Ariston o zbliżnych parametrach A-klasa i full NO FROST kosztuje sporo drożej i nie jest to warte, aż takiej dopłaty. Dlatego LG lub Samsung. GR-419QLQA jest ładniutka, na Full NO FROST, kostkarkę twistową :D (prosta, ale jest), komorę zerową !!! i można już ją kupić za nawet około 2700zł

Pozdrawiam

Gdybym miał wybierać wśród lodówek bezszronowych w podobnej cenie (+,- 10%) między LG i Aristonem wybrałbym włoskiego Aristona (właściciel Merloni), ale model wymieniany przez Ciebie jest zwykłym modelem z wiatraczkiem :D (AIR), który więcej robi na papierze niż w rzeczywistości :( , czyli jest to zwykła chłodz.zamraż, i dlatego zdecydowanie wybieram LG. Odnośnie wymienianego przez Ciebie Aristona, jest podobny model sprzedawany przez tą firmę pod nazwą Indesit i kosztuje o 500zł mniej i jest w kolorze srebnym, dosyć łatwym w utrzymaniu. Ariston o zbliżnych parametrach A-klasa i full NO FROST kosztuje sporo drożej i nie jest to warte, aż takiej dopłaty. Dlatego LG lub Samsung. GR-419QLQA jest ładniutka, na Full NO FROST, kostkarkę twistową :D (prosta, ale jest), komorę zerową !!! i można już ją kupić za nawet około 2700zł

Pozdrawiam

wielkie, wielkie dzięki za rady. Teraz juz wiem na 100% - będzie LG:)

• 5 months później...