Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naprawa pęknięcia i dziury w papie

zeusik6

Recommended Posts

Przez nieuwagę przy montażu okna nadepnąłem na dachu na papę i się delikatnie rozerwała, powstała dziura wielkości 2 cm x 2 cm. Pod papa deskowanie. Czym naprawić ten ubytek? Jakiś uszczelniacz dekarski kauczukowy? Bitumiczny?

Czy lepik na zimno załatwi sprawę? Czy nie popłynie latem przy wysokiej temperaturze pod pokryciem?

Przez nieuwagę przy montażu okna nadepnąłem na dachu na papę i się delikatnie rozerwała, powstała dziura wielkości 2 cm x 2 cm. Pod papa deskowanie. Czym naprawić ten ubytek? Jakiś uszczelniacz dekarski kauczukowy? Bitumiczny?

Czy lepik na zimno załatwi sprawę? Czy nie popłynie latem przy wysokiej temperaturze pod pokryciem?

zerknij na produkty Icopala, np. szybki uszczelniacz Siplast Elastic Icopal

po położeniu papy i przybiciu kontrłat i łat (a przed położeniem dachówki) osobiście przejrzałem każdy metr dachu pod kątem ewentualnych uszkodzeń i rzeczywiście w jednym miejscu papa była uszkodzona + zdarzało mi się dodatkowo doszczelnić połączenia (pionowe) pasów papy gdzie zgrzew nie był pewny

Dzięki.

Tym produktem też łączyłeś pionowe łączenia? Lepik na zimno popłynie latem? Będę miał blachodachowke czarna.

Dawałeś na to siatkę i nakladales dwie warstwy? Tak się zastanawiam nad uszczelniaczem dekarskim kauczukowym, wytrzymuje do 90 stopni.

Edytowane przez zeusik6

Dzięki.

Tym produktem też łączyłeś pionowe łączenia? Lepik na zimno popłynie latem? Będę miał blachodachowke czarna.

Dawałeś na to siatkę i nakladales dwie warstwy? Tak się zastanawiam nad uszczelniaczem dekarskim kauczukowym, wytrzymuje do 90 stopni.

pasy papy były grzane do siebie poziomo tam gdzie nachodziły na siebie (zakładka) + pionowe łączenie pasów . Ten środek icopala nakładałem po prostu nieco grubiej pędzlem, żadnej siatki nie dawałem

na dachu zero papiaków :), papa tylko zgrzewana

Edytowane przez MiroMirek

• 2 weeks później...