zeusik6 05.02.2023 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Przez nieuwagę przy montażu okna nadepnąłem na dachu na papę i się delikatnie rozerwała, powstała dziura wielkości 2 cm x 2 cm. Pod papa deskowanie. Czym naprawić ten ubytek? Jakiś uszczelniacz dekarski kauczukowy? Bitumiczny? Czy lepik na zimno załatwi sprawę? Czy nie popłynie latem przy wysokiej temperaturze pod pokryciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 05.02.2023 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 Przez nieuwagę przy montażu okna nadepnąłem na dachu na papę i się delikatnie rozerwała, powstała dziura wielkości 2 cm x 2 cm. Pod papa deskowanie. Czym naprawić ten ubytek? Jakiś uszczelniacz dekarski kauczukowy? Bitumiczny? Czy lepik na zimno załatwi sprawę? Czy nie popłynie latem przy wysokiej temperaturze pod pokryciem? zerknij na produkty Icopala, np. szybki uszczelniacz Siplast Elastic Icopal po położeniu papy i przybiciu kontrłat i łat (a przed położeniem dachówki) osobiście przejrzałem każdy metr dachu pod kątem ewentualnych uszkodzeń i rzeczywiście w jednym miejscu papa była uszkodzona + zdarzało mi się dodatkowo doszczelnić połączenia (pionowe) pasów papy gdzie zgrzew nie był pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusik6 05.02.2023 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Dzięki. Tym produktem też łączyłeś pionowe łączenia? Lepik na zimno popłynie latem? Będę miał blachodachowke czarna. Dawałeś na to siatkę i nakladales dwie warstwy? Tak się zastanawiam nad uszczelniaczem dekarskim kauczukowym, wytrzymuje do 90 stopni. Edytowane 5 Lutego 2023 przez zeusik6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 05.02.2023 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2023 (edytowane) Dzięki. Tym produktem też łączyłeś pionowe łączenia? Lepik na zimno popłynie latem? Będę miał blachodachowke czarna. Dawałeś na to siatkę i nakladales dwie warstwy? Tak się zastanawiam nad uszczelniaczem dekarskim kauczukowym, wytrzymuje do 90 stopni. pasy papy były grzane do siebie poziomo tam gdzie nachodziły na siebie (zakładka) + pionowe łączenie pasów . Ten środek icopala nakładałem po prostu nieco grubiej pędzlem, żadnej siatki nie dawałem na dachu zero papiaków , papa tylko zgrzewana Edytowane 5 Lutego 2023 przez MiroMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.02.2023 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 Wgrzać łatkę z papy termozgrzewalnej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 23.02.2023 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2023 Ciekawi mnie czy okno obsadziłeś na łacie i kontrłaccie i w jakiej wysokości od rynny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts