Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chcę mieć dobre drewniane drzwi wewnętrzne w całym domu. Szukam sprawdzonych stolarzy. Firma która robiła mi okna drzwi też wykonuje, ale cena trochę mnie odstrasza ponizej 1000 za sztuke nie schodzą. Nie wiem czy to duzo czy mało.
https://forum.murator.pl/topic/27216-drewniane-drzwi-wew-na-zam%C3%B3wienie-szukam-tanich-na-%C5%9Bl%C4%85sku/

Z tymi tanimi to ja sie przejechalem jak cholera, bo wlasnie chcialem zaoszczedzic. A wydawalo mi sie, jestem najsprytniejszy pod sloncem. Kupilem najzwyklejsze, chamskie (ca 180,- Pln/szt) w jakiejs Castoramie, czy gdzie tam.

Znalazlem zaklad stolarski, coby mi je naturalnym fornirem okleil. Faktycznie - wyszly slicznie - zniknely sęki, rzekłbyś - drzwi jak marzenie. Tylko, że po 8 miesiącach mi sie cholerstwo rozeschło - szpary sie porobily, cala energia psu w dupe.

Tak wiec odradzam lite drewno (przynajmniej w taniej wersji). Plyta wbrew pozorom bylaby solidniejsza.

Ja rowniez odradzam tanie drzwi w wersji wielkoprodukcyjnej. U mnie tez sie rozeschły, na szczescie w piwnicy. Reklamacje przyjeto, dostałem nowe drzwi, ale reklamacja to nic przyjemnego.

Jesli drzwi lite, ktore mi rowniez sie podobają, to ze sprawdzonej stolarni. Cena wynosi jednak co najmniej kilkaset złotych. Jesli drzwi za 1000 złotych podobają sie Tobie i są solidnie i ładnie wykonane, to moze jednak warto je kupic.

ja polecam drzwi ze Stolarni w której kupowałam okna - są barrrrrdzo porządne - cena 850,00 - wzór każdy jaki się wymyśli - stolarnia jest w Wiśniowej (okolice Myślenic) - ale ja mieszkam na Śląsku i nie było problemu - http://www.stolarnia-wisniowa.isg.pl