Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplenie poddasza wełną - problem i pytanie

PharellSE

Recommended Posts

Witam. Na dachu niewentylowanym (prawie płaski, delikatnie dwuspadowy, stare budownictwo) będe miał 15 lub 20 styropianu. Od wnetrza mam krokwie, w których mogę ułożyć, a raczej zmieści się 10cm wełna. Jak taką wełnę prawidłowo ułożyć? Jest mozliwość, by ona także termicznie izolowała? Wtedy powstanie pustka między wełną, a deskowaniem. Czy drewnu nic nie będzie, co z ewentualną wilgocią? Chyba że wełna może już tylko spełnić role izolaci akustyczneji i musiałbym mieć w niej "przerwy" by ciepłe powietrze z pokojów czyli wnetrza, mogło także dostać się między deskowanie, a wełnę. Mam wentylację grawitacyjną, która działa książkowo.Dziękuję za porady

• 3 months później...
Witam. Na dachu niewentylowanym (prawie płaski, delikatnie dwuspadowy, stare budownictwo) będe miał 15 lub 20 styropianu. Od wnetrza mam krokwie, w których mogę ułożyć, a raczej zmieści się 10cm wełna. Jak taką wełnę prawidłowo ułożyć? Jest mozliwość, by ona także termicznie izolowała? Wtedy powstanie pustka między wełną, a deskowaniem. Czy drewnu nic nie będzie, co z ewentualną wilgocią? Chyba że wełna może już tylko spełnić role izolaci akustyczneji i musiałbym mieć w niej xvideos "przerwy" by ciepłe powietrze z pokojów czyli wnetrza, mogło także dostać się między deskowanie, a wełnę. Mam wentylację grawitacyjną, która działa książkowo.Dziękuję za porady

I got this,...