tomek_2 04.01.2005 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Jak w temacie - 3 czy 4 segmenty praktyczniejsze? Czy schody Fakro to dobre ekonomicznie i jakosciowo rozwiazanie czy tez mozecie polecic jakiegos innego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM1719499045 04.01.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 U mnie wejście na poddasze zrobiłem w nieogrzewanym garażu. Uważam że nie ma sensu przesadnie inwestować w schody, z których korzysta się cio najwyżej 1 X w miesiącu. Kupiłem najtańsze rozwiązanie z Castoramy za ok 150 zł 3 segmentowe i spisują się bardzo dobrze. Inna sprawa jeśliby zrobić wejście bezpośrednio z domu, tu musiałyby być lepsze jakościowo z dobrym dociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
REX RoD 04.01.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 ja mam fakro 3-segmentowe. Nie mają one żadnego docieplenia, a mam je wewnątrz domu. Napewno trochę ciepła przez nie ucieka, ale nie są to duże ilości. Mam teraz na strychu naprawdę zimno, a to oznacza, że z domu nie dostaje się zbyt wiele ciepła na strych. Mój ciężar wytrzymują, a mało nie ważę . Nie ma sensu kupować ładnych schodów, bo i tak po paru latach się one niszczą - no chyba, że dostaniesz dębowe lakierowane dobrymi lakierami i nie będziesz z nich korzystać w trakcie budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niesmiertelny 04.01.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Ja mam schodki z poddasza na strych kupione w Praktikerze za 399 zl drewniane segmentowe , ocieplone z uszczelka wygladaja calkiem przyzwoicie .Musze je tylko ewentualnie polakierowac .Ogladalem rozne schodki nawet sa po 1800 zl ale uwazam ze do sporadycznego korzystania ze strychu takie w zupelnoscia wystarcza ,moje zdanie szkoda kasy no chyba ze ktos lubi miec wszsytko co najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 04.01.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Mam takie mieć. Zastanawiając się nad wyborem (chyba bedzie to Fakro) większa wagę niż do ilości segmentów (3-4) przykładałem do wielkości otworu w stropie. Zależy mi na maksymalnie wygodnym wchodzeniu, o ile można tu mówić o wygodzie Wybiorę prawdopodobnie o wymiarze otworu 140x70 cm. U mnie wejście na poddasze zrobiłem w nieogrzewanym garażu. W projekcie mam schody w korytarzu w domu. Przez pewien czas miałem zamiar umieścic je jak Ty w nieogrzewanym garażu, ale jakoś wróciłem z nimi do korytarza. Napisałeś, że używasz ich ok 1x w miesiacu. To oczywiście specyfika Twego uzytkowania ale daje mi to do myślenia. Przy nieuzytkowym poddaszu częstośc korzystania może być taka jak u Ciebie Z kolei: uciekania ciepła specjalnie się nie boję, estetyka - też nie jest to problem (jest w czym wybierać), konfort użytkowania schodów z domu jest bezsprzecznie wyższy (by wejśc do garazu musze wyjść z domu) Ot kolejny dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts