kowp 07.02.2023 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Aby dokręcić śrubę mocującą miskę, musisz zdjąć deskę wc i wtedy w otwory mocujące włożyć klucz 6 kątny i dokręcić . Klucz powinien być w komplecie z miską wc. po zdjęciu deski, w otworach są gwinty tylko do mocowania deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 07.02.2023 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Musisz je wyjąć. W otwór włożysz sześciokąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowp 07.02.2023 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 Pewnie to głupie pytanie, ale jak je wyjąc ? Tka wyglada od spodu. Nie mam tez klucza od zestawu, będę musiał kupić kilka długich bo nie wiadomo jaki potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 07.02.2023 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2023 (edytowane) Jak zdjąłeś deskę, to te gwinty są plastikowe ? Jeśli tak, to należy je podważyć i ciągnąć do góry. Edytowane 7 Lutego 2023 przez vadiol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 08.02.2023 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 A wystarczyło założyć "normalną" muszlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowp 08.02.2023 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 A wystarczyło założyć "normalną" muszlę. To nie moje mieszkanie, chcę pomóc po prostu Zgadzam się, że muszla średnia.. Słuchajcie, znalazłem jakimś cudem muszlę na YT, w 9 minucie widać tył i mocowanie, w 17:50 widać te gumowe wciski z gwintami. Może to ułatwi znaleźć rozwiązanie. Te gwinty to siłą wyciągać szczypcami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 08.02.2023 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Te gwinty to są kołki plastikowe .Po bokach mają skrzydełka. Wciska się je w otwór miski. Na dole kołka jest nakrętka fi 6. Jak wkręca się od góry śrubę , to nakrętka podnosi się i rozpiera kołek, unieruchamiając deskę. Podważ płaskim śrubokrętem kołnierz kołka i ciągnij. Jak uszkodzisz kołek, to dokupisz w LM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowp 09.02.2023 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 od spodu chyba przeszkadza to co zaznaczyłem, niebjestem w stanie wyszarpać kolka ręka ani szczypcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowp 11.02.2023 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 Odpowiem sobie sam, może komuś się przyda - w tym modelu gumowe kołki trzeba wyciągnąć od spodu, do góry się nie da. Po wyjęciu faktycznie widać miejsce na klucz imbusowy 6 mm, ale nie daje rady przekręcić w żadną stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 11.02.2023 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2023 Jedną ręką unieś miskę wc, a drugą próbuj przekręcić w prawą stronę. Zazwyczaj 1/8 obrotu wystarcza. Jak to nie pomoże, to oznacza, że regulacja się skończyła. Wówczas musisz zdjąć miskę aby dokręcić o 2 lub 3 obroty trzpienie na prętach wkręconych w stelaż wc. Następnie montujesz miskę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowp 05.03.2023 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2023 Ok, mam już odpowiedni klucz, podpowiedz proszę, czy mam kręcić na maksa zgodnie ze wskazówkami aż do oporu, czy tak nie wolno i powinienem tylko 1/8 obrotu ? Przekręciłem o tyle, trochę pomogło ale mogę kręcić dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 06.03.2023 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2023 Oryginalny klucz ma ramię 8cm. Siła dokręcania to kilka Nm. Jak dasz radę dokręcić mocniej bez używania przedłużek do klucza, to kręć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts