Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa domu z bali

kruszynalukasz

Recommended Posts

• 4 months później...

Ben Law ma dobrą książkę o tym, jak zrobił swoje. Sam takiego nie zbudowałem, ale interesuję się budownictwem ekologicznym. Domki z bali wyglądają stosunkowo prosto, a różnica w budowie polega na tym, jak bardzo jest przeciągliwy omegle xender .

Mówią: pierwszy dom zbuduj dla wroga, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie. Jeśli nie masz nic przeciwko przeciągom lub mieszkasz w ciepłym klimacie, eksperymentalna samodzielna konstrukcja może być tego warta.

Edytowane przez skylar

• 5 months później...
Poszukaj w swoim regionie jakiejś firmy specjalizującej się w domach z bali. Koszt budowy takiego domu z bali może wynosić średnio od 2500 do 4000 złotych za metr kwadratowy, ale warto zauważyć, że ceny mogą być znacznie wyższe w niektórych regionach lub przy wykorzystaniu bardziej ekskluzywnych materiałów.

nie da się odpowiedzieć na Twoje pytanie jak to cenowo wygląda. zauważ że nawet kupując zwykłego paluszka AA mozesz dać 1zł albo 10zł.

wszystko zależy od materiału z jakiego chcesz postawić, metrażu, grubości ścian, techniki wykonania domu, marzy wykonawców. Ja stawiałęm w 2019r dom z bala prostokątnego o powierzchni 7x13m z sosny to mi za każdy 1cm grubości więcej tegoż bala liczyli 6tyś więcej netto. Jak to mówią za oceanem "sky is the limit".

Wyślij skany planu domu do 3 firm się tym zajmujących to będziesz wiedział jakie są różnice cenowe, czasy realizacji, dostaniesz zdjęcia przykładowych realizacji.